Purificarea sângelui este un demers important pentru prevenirea bolilor. Pentru ca organismul să fie sănătos, sângele trebuie să alimenteze organele cu substanțe nutritive și oxigen.
Pe de altă parte, dacă sângele este ‘’sufocat’’ de toxine și se ȋngroaşă, acesta nu mai poate să-și ȋndeplinească rolul.
Acum, la început de primăvară, purificarea sângelui împiedică recidivarea bolilor de piele și previne apariția alergiei la polen, redă tonusul fizic și psihic, făcând să stagneze sau chiar să involueze anumite afecțiuni tumorale.
Un mijloc tradițional de curățare a sângelui, cunoscut din medicina populară și validat ca eficiență de către cercetările moderne este apa cu lămâie preparată casnic.
Apă cu lămâie, pentru purificarea sângelui
Apa cu lămâie ajută la purificarea sângelui, previne deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor. Este un diuretic natural, menține tractul urinar sănătos și descurajează dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea ph-ului.
Ingrediente
- 2 lămâi cu coajă
- 1 litru de apă plată sau de izvor
- miere sau zahăr brun (opțional)
Mod de preparare
Lămâile cu tot cu coajă se spală foarte bine și apoi se taie în felii cât mai subțiri. Peste feliile de lămâie se toarnă apa plată sau de izvor. Se lasă totul la macerat, la temperatura camerei, timp de 4-6 ore.
După perioada de macerare, se filtrează preparatul cu gust amar-acru care rezultă, adaugându-se, eventual, și puțină miere sau zahăr brun.
Mod de administrare
Se consumă câte 1 litru de apă de lămâie astfel preparată, pe parcursul unei zile, pe o perioadă de minimum 1 săptămână.
Acest remediu purifică sângele, ajută la intensificarea activității tubului digestiv și a arderilor celulare.
Este recomandat mai ales persoanelor cu sângele îngroșat, care suferă de tromboflebită, flebită, ateroscleroză, sechele ale unor accidente vasculare.
Îndepărtarea pesticidelor de pe lămâi
Dacă lămâile nu fac parte din categoria alimentelor certificate organic, există mari șanse ca acestea să conțină pesticide pe coajă. Pentru a scăpa de chimicalele neplăcute, lămâile se spală în soluție de oțet alb distilat și apă, informează dieteticianul Gayle Povis Alleman.
Pentru aceasta, se scufundă lămâile într-o soluție cu 10% oțet și 90% apă. Se prepară amestecul și apoi se lasă lămâile să stea ȋn el pentru 15-20 de minute, după care se clătesc cu apă rece.