Bruna Văleanu, o tânără cu origini româneşti, se numără printre victimele din Israel. Familia fetei e devastată de durere: „Copilul meu…”

În anul 2015, Bruna Văleanu se mutase din Rio de Janeiro în Petah Tikva și studia la o universitate din Tel Aviv, scrie antena3.ro. Tânăra în vârstă de 24 de ani se numără printre sutele de victime ale atacului surprinzător declanşat de gruparea Hamas.

Bruna Văleanu, o tânără cu origini româneşti, se numără printre victimele din Israel

Printre sutele de victime ale masacrului declanşat de militanții Hamas în Israe se numără și Bruna Văleanu, o tânără în vârstă de 24 de ani cu origini românești, care avea cetățenie israeliană. Inițial, după conflictul izbucnit zilele trecute în Israel, fata a fost dată dispărută, însă ieri familia a anunţat decesul ei.

„Cu adâncă durere ne luăm rămas bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!” a anunţat familia tinerei într-o postare pe Facebook, scrie aceeași sursă menționată anterior.

Bruna Văleanu avea toată viața înainte însă și ea, ca și alți tineri de vârsta ei, au pierit în urma atacului grupării Hamas. În Israel, în continuare, situația este critică. Țara a fost atacată cu obuze din Siria.

Potrivit informațiilor televiziunii de stat israeliene Kan, Israelul a raportat peste 1.200 de morți în războiul cu Hamas.

Ultimul mesaj transmis de o tânără care a fost răpită de militanții Hamas

Karin Journo este o altă tânără victimă a militanților Hamas. În ziua în care gruparea a pornit atacul, fata se afla la festivalul din sudul Israelului. De sâmbătă, familia nu mai știe nimic de ea. Sora tinerei, Meitav, a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre situația dificilă prin care trec.

”Karin Journo este numele surorii mele. Are 24 de ani.

A mers la festivalul de muzică din sud, toți prietenii ei au revenit de acolo, ea nu s-a mai întors.

Ne-a trimis un mesaj sâmbătă la 8:42, un mesaj de adio. „Dacă mi se întâmplă ceva, să știți că vă iubesc.” Apoi ne-a sunat 2 minute, dar tot ce am putut auzi au fost împușcături, țipete și plânsete. Nimeni nu vorbește cu noi. De la Guvern… Abia acum o oră ne-au sunat, în sfârșit, de la Poliție. Nu știm dacă a fost ucisă, nu știm nimic”, a spus, potrivit antena3.ro, sora tinerei.