Budincă de orez cu gem și stafide

Budincă de orez cu gem și stafide – o rețetă rapidă și delicioasă

Ingrediente necesare:

  • 1 cană orez
  • 4 căni lapte
  • 1 cană zahăr
  • 4 albușuri
  • 4 gălbenușuri
  • 1 esență de lămâie
  • Un vârf de sare
  • 6 linguri făină
  • Scorțișoară
  • Stafide
  • Gem la alegere (pont: gemul de căpșune este minunat în această combinație)

Mod de preparare:

  1. Fierberea orezului: Amestecă laptele cu zahărul și orezul și fierbe amestecul până când orezul este bine fiert și compoziția s-a îngroșat.
  2. Răcirea compoziției: Lasă amestecul să se răcească.
  3. Adăugarea ingredientelor: Adaugă gălbenușurile, sarea, scorțișoara, albușurile bătute spumă tare, făina, stafidele și esența de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele.
  4. Coacerea: Pune compoziția într-o tavă și coace în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute la 140 de grade.
  5. Servirea: Adaugă gemul și… poftă bună!

Bonus: Beneficiile orezului asupra sănătății noastre

  • Aliment benefic pentru intestin: Orezul basmati prefiert (care conține vitaminele B1, B2, B6 și niacină) sau orezul alb (care nu conține deloc grăsimi) fiert în puțină apă cu o lingură de ulei și un vârf de sare, consumat cu o cană de chefir sau iaurt, este indicat pentru tratarea crizelor de diaree atât la adulți, cât și la copii sau bebeluși trecuți pe diversificarea alimentației.
  • Ameliorează hipertensiunea: Orezul brun conține doar 1 mg de sodiu. Cantitatea redusă de sodiu îl face benefic pentru persoanele care suferă de hipertensiune sau de boli cardiovasculare.
  • Reduce nivelul ridicat al colesterolului: Deoarece nu conține deloc grăsimi, consumul preparatelor din orez integral sau din orez brun este benefic în scăderea nivelului colesterolului din organism.
  • Reduce excesul de acid uric: Efectul alcalinizant al orezului, datorat conținutului mic de proteină, face ca această cereală să reducă semnificativ excesul de acid uric din sânge, fiind recomandată în gută sau artrită.
  • Reduce riscul de apariție a cancerului: Datorită conținutului său mare de fibre și seleniu, orezul brun ne protejează de cancerul de colon, o boală extrem de răspândită din cauza unui stil de viață nesănătos.