Iată ce ingredient să pui în piure ca să îți iasă cremos și pufos. Așa îl fac și bunicile, de obicei. Preparatul o să fie atât de gustos că o să te lingi pe degete, fără îndoială.
Ce ingredient să pui în piure ca să îți iasă cremos și pufos. Așa îl fac și bunicile
Piureul este o garnitură pe care românii o pregătesc foarte des acasă și pe care o și comandă atunci când merg în oraș să mănânce la un restaurant. Tocmai de aceea, e foarte important să știi să îl pregătești perfect, astfel încât să aibă o textură cremoasă și pufoasă, dar și să fie foarte gustos. Exact cum îl fac bunicile.
Există un ingredient anume de care trebuie să ții neapărat cont atunci când prepari piureul. Iată ingredientele de care ai nevoie, însă poți mări cantitatea de cartofi în funcție de cât piure îți propui să faci:
patru sau cinci cartofi
doi sau trei căței de usturoi, în funcție de preferințe
ulei
sare
Primul pas este fierberea cartofilor, care trebuie lăsați în coajă. După ce sunt fierți complet, se lasă la răcit și apoi se îndepărtează coaja. Se dau apoi prin răzătoare. Separat, vom pregăti un mujdei din cei doi sau trei căței de usturoi. Poți sări această etapă dacă nu îți place usturoiul, evident.
Mujdeiul se toarnă peste cartofii rași, se sărează, în funcție de preferințele fiecăruia. Urmează ingredientul care va da piureului o textură fină și cremoasă: uleiul. Vei avea nevoie doar de câteva linguri.
Se pune totul pe foc și se amestecă. Rezultatul este, garantat, delicios.
Rețetă de piure de ceapă
Ingrediente piure de ceapă
50 ml ulei de măsline
700 g ceapă albă tocată mare
4 fire de cimbru verde
100 ml smântână lichidă de gătit
50 ml ulei de măsline extravirgin
sare și piper alb măcinat
Metodă de preparare
Într-o oală mare, de preferat de fontă, cu capac, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa la foc mic. Totul durează 15-20 de minute, și ceapa trebuie să fie sub capac. Nu trebuie să se coloreze ceapa. Amestecă din când în când pentru a nu se arde.
Adaugă cimbrul și smântână și mai lasă pe foc alte 10 minute. Îndepărtează cimbrul și pasează prin blender amestecul. În piureul obținut încorporează și uleiul de măsline extravirgin (se poate pune mai puțin în funcție de gusturi). Asezonează cu sare și piper alb.