Cultivarea castraveților cornișon acasă

Cultivați castraveții vertical pentru a maximiza spațiul din grădina dumneavoastră și pentru a ușura recoltarea. Cultivatorii pot savura castraveți suculenți, chiar și în spații mici, cu puțină planificare și experiență.

Începeți prin alegerea varietății potrivite pentru creșterea verticală – acest lucru vă va asigura obținerea unor rezultate bune. Apoi pregătiți corespunzător zona de creștere, asigurându-vă că are suficientă lumină solară și un sol bine drenat.

Plantarea este cheia, deoarece tehnici adecvate de antrenare sunt necesare pentru o creștere verticală de succes; udați frecvent, dar nu supra-saturați plantele, fertilizați regulat conform instrucțiunilor de pe pachete sau etichete.

În final, învățați când este momentul să recoltați aceste fructe suculente – acestea ar trebui culese când sunt încă tinere pentru a rămâne fragede și pline de aromă. Cultivați castraveții vertical astăzi și beneficiați de toate aceste avantaje uimitoare.

Alegerea Varietății Potrivite de Castravete

Când vine vorba de cultivarea castraveților în mod vertical, există anumite varietăți care sunt cele mai potrivite. Tipurile de plante de castraveți de tufă și de vie sunt cele mai adecvate pentru grădinăritul vertical, deoarece produc vițe lungi cu multe fructe.

Aceste tipuri de castraveți pot fi perfecte pentru zone limitate, cum ar fi grădini mici sau containere, datorită necesității lor de spațiu mai mic decât alte varietăți.

Când alegeți o varietate de castravete pentru grădinărit vertical, căutați cele care au fost create special pentru acest scop. Câteva exemple includ ‘Bushy Baby’, ‘Tasty Green’ și ‘Spacemaster’.

Aceste varietăți tind să fie mai compacte ca mărime și nu vor ocupa prea mult spațiu când sunt cultivate vertical. De asemenea, tind să producă randamente mai mari decât alte tipuri de castraveți datorită abilității lor de a se cățăra mai sus pe spalier sau structura de suport.

Un alt factor important atunci când selectați o varietate este rezistența la boli.

Plantele de castraveți pot fi susceptibile la diverse boli, cum ar fi făinarea și ofilirea bacteriană, așa că este important să alegeți una care are o bună rezistență împotriva acestor probleme.

Căutați varietăți etichetate „rezistente la boli” pe pachetul de semințe sau în descrierea catalogului, dacă este posibil.

Când selectați o varietate, luați în considerare și modul în care plănuiți să folosiți recolta. Dacă scopul dvs. este murarea, căutați varietăți cum ar fi ‘Boston Pickling’ sau ‘County Fair’.

Pentru castraveți de feliat, încercați ceva de genul ‘Marketmore 76’ sau ‘Straight Eight’, iar dacă căutați gustări delicioase, atunci alegeți ceva de genul ‘Lemon’ sau ‘Suyo Long’.

Asigurați-vă că varietatea de castravete pe care o alegeți se armonizează cu designul general al grădinii dvs. înainte de a o planta.

Când vine vorba de cultivarea castraveților în mod vertical, alegerea varietății potrivite este esențială – așa că asigurați-vă că alegeți una care se potrivește nevoilor și spațiului dvs.

Acum că ați ales varietatea perfectă, haideți să ne uităm la pregătirea unui spațiu de creștere adecvat pentru grădina dvs. de castraveți verticali.

Pregătirea Spațiului de Creștere

Pregătirea spațiului de creștere pentru castraveți este un pas important pentru asigurarea unei recolte de succes. Alegerea potrivită a containerului și a spalierului este esențială pentru a maximiza randamentul.

Când decideți asupra unui ghiveci, alegeți unul suficient de mare pentru a găzdui cantitatea de plante de castraveți pe care intenționați să le cultivați.

Un ghiveci de 20 de galoane ar trebui să fie suficient pentru două sau trei plante, în timp ce containere mai mari pot fi necesare dacă doriți mai multe plante. Asigurați-vă că ghiveciul are suficiente găuri de drenaj la baza pentru ca apa în exces să poată scăpa ușor.

Tipul de spalier selectat depinde de cantitatea de spațiu disponibilă și de suportul necesar pentru plantele dvs. de castraveți pe măsură ce cresc.

Dacă aveți spațiu limitat, optați pentru un sistem de spalier vertical montat pe perete care permite vițelor să se cățăre din nivelul solului fără a ocupa prea mult spațiu în patul dvs. de grădină sau în zona de terasă.

Alternativ, dacă aveți mai mult spațiu la dispoziție, luați în considerare utilizarea unui sistem de spalier orizontal tradițional unde vițele se pot răspândi de-a lungul sârmei sau a sforilor atașate între stâlpi fixați în pământ la fiecare capăt al zonei dvs. de plantare.

Odată ce ați selectat un container și un sistem de spalier potrivit, este timpul să-l umpleți cu un amestec de sol special conceput pentru legume precum castraveții.

Acest amestec de sol, adaptat pentru creșterea legumelor, va furniza plantelor toți nutrienții esențiali pe parcursul ciclului lor de viață. Asigurați-vă că amestecul de sol are suficientă drenare adăugând niște pietriș sau nisip înainte de a umple tava de plantare cu amestecul până ajunge la câțiva centimetri sub marginea sa.

Acest lucru va ajuta la garantarea unei aerări corespunzătoare și va preveni putrezirea rădăcinilor cauzată de apa stătătoare în jurul rădăcinilor din cauza condițiilor proaste de drenaj din interiorul ghiveciurilor/containerele în timpul sezoanelor ploioase, când nevoile de udare sunt mai mari decât în perioadele mai uscate, când ciclurile de irigare mai puțin frecvente sunt suficiente.

În final, plasați semințele varietății selectate în șanțuri pre-făcute (sau găuriți găuri mici) spațiate la 8-10 inci distanță în fiecare rând, în funcție de instrucțiunile specifice găsite pe pachetele de semințe.

Acoperiți ușor cu un amestec suplimentar de sol înainte de a presa ferm peste stratul superior folosind mâinile pentru a nu deteriora plantulele delicate care altfel ar putea apărea din aplicarea unei presiuni excesive în etapele inițiale după ce procesul de semănare a fost finalizat cu succes.

Odată ce spațiul de creștere este pregătit, este timpul să trecem la plantarea și antrenarea castraveților – o sarcină care necesită atenție și îndrumare atentă.

Plantarea și Antrenarea Castraveților

Plantarea castraveților ar trebui să se facă atunci când temperatura solului a atins 60°F (aproximativ 15°C), de obicei la sfârșitul primăverii sau începutul verii. Înainte de plantare, amestecați o cantitate generoasă de compost și îngrășământ în sol.

Asigurați-vă că semințele de castravete sunt îngropate la o adâncime de un inch (aproximativ 2.5 cm) și spațiate la 3-4 inci (7.5-10 cm) distanță unul de altul, în rânduri care ar trebui să fie la 4-6 picioare (1.2-1.8 metri) distanță. Udați temeinic după plantare și mențineți solul umed până când are loc germinarea (de obicei în 5-7 zile).

Antrenarea Castraveților: Antrenarea castraveților în mod vertical este o modalitate eficientă de a maximiza spațiul în grădini mici. Cele mai comune structuri de suport pentru antrenarea castraveților sunt spalierele, gardurile, pari sau cuștile.

Când legați plantele de aceste suporturi, asigurați-vă că nu le legați prea strâns, deoarece acest lucru poate provoca daune tulpinilor lor în timp.

De asemenea, este important de remarcat că dacă plănuiți să recoltați fructe mari de pe vițele dvs., este cel mai bine să oferiți suport suplimentar cu sfoară sau plasă sub fiecare fruct, astfel încât acestea să nu se rupă din cauza greutății lor odată coapte.

Recoltarea castraveților ar trebui să înceapă când fructele ajung la aproximativ 6 inci (15 cm) lungime și au devenit de un verde închis, de obicei aproximativ 2 luni după plantare, în funcție de varietatea cultivată și condițiile meteorologice din perioada de creștere.

Pentru a recolta, tăiați simplu tulpina chiar deasupra locului unde se atașează fructul folosind foarfece ascuțite sau un cuțit, având grijă să nu îndepărtați frunzișul în acest proces, deoarece acest lucru va încuraja mai multă producție pe parcursul sezonului.

Prin susținerea și antrenarea castraveților dvs. să crească vertical, vă puteți asigura că vor primi cea mai multă lumină și spațiu posibil. Acum să ne uităm la modul în care îi putem menține sănătoși cu o udare și fertilizare corespunzătoare.