Cum să albim hainele care se îngălbenesc sau devin gri

Printre activitățile comune din gospodărie, spălatul rufelor ocupă un loc important. Pentru a păstra prospețimea și culoarea hainelor și lenjeriilor de casă, este esențial să le spălați cu grijă folosind produsele potrivite.

Cu toate acestea, în timp și în urma utilizării, hainele albe și lenjeriile de casă au tendința de a capăta o nuanță gălbuie sau gri. Iată o metodă eficientă pentru a restabili albirea și strălucirea în hainele tale.

Produsele comerciale conțin adesea substanțe chimice care sunt dăunătoare pentru sănătate. De aceea, se recomandă să optați pentru ingrediente naturale care pot revigora rufele tale fără a vă expune riscurilor toxice ale detergentelor convenționale.

Iată o metodă eficientă pentru a reda luminozitatea hainelor tale albe.

Soluții practice și eficiente: Pentru a înălbii rufele într-un mod ecologic și eficient, iată câteva produse naturale de folosit:

Permanganat de potasiu: Permanganatul de potasiu este un puternic oxidant disponibil în farmacii. Iată cum să procedați:

 • Într-un recipient mare, amestecați 10 litri de apă cu câteva cristale de permanganat de potasiu până când obțineți o culoare roz.
 • Imersați hainele, îmbrăcămintea sau perdelele în această amestec.
 • Înfășurați recipientul cu o pungă de nailon sau folie transparentă.
 • Lăsați-l să stea cel puțin 4 până la 5 ore, sau chiar peste noapte.
 • Nu vă faceți griji dacă apa capătă o culoare ciudată.
 • A doua zi, centrifugați rufele, puneți-le în mașina de spălat și rulați programul de spălare obișnuit.
 • Dacă rufele au fost deja spălate, clătiți-le în apă rece și atârnă-le pentru a se usca.

Puteți repeta această metodă până când obțineți albirea dorită.

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut pentru proprietățile sale de dezinfectare, deodorizare și curățare, este un ingredient eficient utilizat frecvent în sarcinile de gospodărie. De asemenea, acesta înmoaie apa, îmbunătățind eficacitatea curățării. Iată cum să îl folosiți:

 • Adăugați 2 până la 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas umplut cu apă, apoi înmuiați rufele.
 • Apoi spălați rufele în mod obișnuit și atârnați-le pentru a se usca.

Drojdia pudră: Pentru a revigora albul, bicarbonatul de sodiu este de asemenea utilizat în detergentul de spălare a rufelor. Iată cum să îl aplicați:

 • Turnați puțin bicarbonat de sodiu în compartimentul mașinii de spălat unde obișnuiți să puneți detergentul.
 • Rulează ciclul de spălare normal al mașinii.

Pericolele produselor chimice de curățare: Din nefericire, utilizarea produselor chimice de curățare industriale vă expune inhalării de particule chimice dăunătoare pentru sănătatea dvs.

Un studiu a arătat că acești detergenți chimici pot cauza probleme respiratorii, inflamații, leziuni pulmonare și afecțiuni precum astmul.

În plus, pot provoca iritații ale pielii.