DAN NEGRU, REVOLTAT DE MODUL ÎN CARE SUNT TRATAȚI VÂRSTNICII DIN ROMÂNIA. CE APEL A FĂCUT LA COLEGII LUI DIN TELEVIZIUNE

Dan Negru a avut o reacție dură în urma cazului „azilelor groazei”. Prezentatorul TV a vorbit despre cum sunt tratați vârstnicii din România comparativ cu cei din alte țări. Acesta a făcut și un apel la colegii lui din televiziune și a avut o propunere pentru CNA.

Dan Negru, despre soarta vârstnicilor din România

Dan Negru a vorbit și el despre situația vârstnicilor din România, în urma cazului „azilelor groazei”, în care au fost dezvăluite toate abuzurile la care au fost supuși bătrânii internați în mai multe cămine sociale din Ilfov. Prezentatorul TV spune că „vârstnicii Europei sunt în vacanțe” în perioada asta, „dornici de distracție” și își exprimă regretul referitor la faptul că vârstnicii din România nu au aceeași soartă.

În plus, el și-a rugat colegii din televeziune să nu se mai refere la oamenii în vârstă ca fiind „bătrâni”.

„România e un „azil” pentru bătrânii ei! Acu’, vara, vârstnicii Europei sunt în vacanțe, în croaziere, îmbrăcați cool, dornici de distracție, savurând pina-colada. Sunt ai noștri așa?

Când îi iau mamei mele vreo eșarfă sau vreo haină mai colorată îmi răspunde că e prea fistichie pentru vârsta ei.

Europenii, americanii, cu cât sunt mai vârstnici, cu atât sunt mai fistichiu îmbrăcați. Italienii nu folosesc la TV expresia „bătrân”, ci „senior”. Televiziunile românești vorbesc doar despre „bătrâni”! Îi rog pe colegii mei din televiziuni ca măcar cu lecția asta să ne alegem după necazul azilelor: să nu mai folosim termenul „bătrân” la TV așa cum o fac multe alte țări!

Propun CNA să recomande evitarea folosirii cuvântului „bătrân”!

Vârstnicii noștri, chiar și cei care au familii, sunt de fapt niște oameni abandonați de societate, neglijați și considerați de ceilalți ca fiind inutili.

3,5 miloane de oameni peste 65 de ani are România.

O țară cu bătrâni dar care nu e pentru bătrâni!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

„Japonia ar permite azile cu bătrâni umiliți”

Recent, Dan Negru a fost într-o vacanță și Japonia și a rămas impresionat de stilul de viață al oamenilor de acolo. Prezentatorul TV a spus că nu crede că Japonia ar permite azile cu bătrâni umiliți.

Nu cred că Japonia ar permite azile cu bătrâni umiliți! E țara cu cea mai îmbătrânită populație din lume și e țara in care mai mult de jumătate din pensionarii trecuți de 70 de ani continuă să muncească voluntar! E singura țară din lume în care peste 50 mii de oameni au trecut de 100 de ani. În Japonia, America sau în Europa civilizată, bătrânețea nu e o povară! În România există discriminarea de vârstă în orice muncă, dar nimeni nu are curajul să o arate! Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor”, a mai scris Dan Negru.