Desertul copilăriei: Cu siguranță ai aceste ingrediente în casă. Cacao,unt… Iată ce desert poți face cu aceste ingrediente.

Ingrediente:

  • 200 grame de cacao
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de zahăr
  • 200 ml lapte
  • 200 grame de nuci (opțional)
  • 1 pachet de biscuiți simpli

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță, pune la topit untul la foc mic. Adaugă zahărul și amestecă până se topește complet.
  2. Adaugă cacaua și amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
  3. Adaugă laptele treptat, amestecând continuu.
  4. Continuă să amesteci la foc mic până când compoziția începe să se îngroașe. Acest proces poate dura aproximativ 10-15 minute.
  5. Între timp, zdrobește biscuiții în bucăți mici și toacă nucile.
  6. Când compoziția de ciocolată s-a îngroșat, adaugă biscuiții zdrobiți și nucile tocate. Amestecă bine.
  7. Toarnă compoziția într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
  8. Lasă ciocolata de casă la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, până se întărește.
  9. Taie ciocolata de casă în cuburi sau batoane și servește.

Poftă bună!