Doliu In Biserica Ortodoxa Romana. A Murit „Preotul Cu Inima Buna”, La Doar 43 De Ani.

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Parintele Cristi-Daniel Ilie, parohul bisericii Sfintii Voievozi din Focsani, a trecut la cele vesnice la doar 43 de ani, anunta Editie de Vrancea. Preotul suferea, de peste 10 ani, de o afectiune rara a inimii.

„Credinta, postul, rugaciunea si iubirea de care a avut parte in familie l-au tinut in viata un deceniu, desi prognosticul medicilor fusese altul cand i s-a descoperit boala”, mentioneaza Editie de Vrancea.

Preotul Ilie slujea de 20 de ani (impliniti anul acesta pe 14 octombrie, de Sf. Parascheva), are doi baieti, iar sotia sa este invatatoare la Scoala Gimnaziala „Duiliu Zamfirescu” din Focsani. Pe 13 decembrie parintele ar fi implinit 44 de ani.

„Cu sufletul invaluit in tristete, Biserica Sfintii Voievozi si locuitorii Focsaniului isi exprima profundul regret pentru pierderea unui lider spiritual si comunitar. In aceste momente dificile, gandurile si rugaciunile sunt indreptate catre familia indurerata a parintelui Cristi-Daniel Ilie, care ramane in inimile noastre cu amintiri pline de lumina si invataturi duhovnicesti. Slujitorul credincios a plecat la cele vesnice, dar amprenta sa va ramane vie in fiecare suflet pe care l-a atins. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, mentioneaza si Jurnalul de Vrancea.

Preotul Ene Romeo a anuntat decesul parintelui Cristi Ilie.
Ultimul mesaj al preotului care a murit a fost un indemn: „Sus inima, crestine vrednic, la rugaciune si iubire!”

„Cristi-Daniel Ilie, preotul cu inima buna… Dragul meu coleg de Seminar, prieten de o viata si impreuna-slujitor al Bisericii, s-a mutat la cele vesnice.

Inima lui, mare si plina de bunatate, a cuprins pe toti cei carora le-a slujit, iar acum a cedat. In ultima postare pe aceasta retea de comunicare, pe 8 noiembrie, de Sfintii Arhangheli, cu prilejul hramului bisericii unde slujea, ii indemna pe credinciosi: SUS INIMA, CRESTINE VREDNIC, LA RUGACIUNE SI IUBIRE!, amintea de indemnul pascal, „unii pe altii sa ne imbratisam”, multumea familiei si enoriasilor (pe care ii numea familia extinsa), ii asigura ca totul va fi bine si ii binecuvanta cu sanatate, pace si liniste, incheind cu cuvintele: „Sunteti nepretuiti in sufletul meu!”

Dumnezeu sa-i aseze sufletul in randurile alesilor Sai! Te voi purta in inima si in rugaciuni, prieten drag…”, a scris preotul Ene Romeo.