Cea mai gustoasă slănină preparată după rețeta bunicii

Slănina este un aperitiv delicios, cu o istorie foarte bogată. Pe parcursul a secole aceasta este pregătită de gospodine în condiții casnice. Vă îndemnăm să renunțați la slănina afumată din comerț în favoarea unui deliciu de casă natural. Nici măcar nu veți avea nevoie pentru un aparat de afumat carnea. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține cea mai rumenă, aromată și delicioasă slănină.

Ingrediente:

-1 kg de slănină cu straturi de carne
-2 căpățâni de usturoi
-3 linguri de piper negru măcinat

PENTRU SARAMURĂ:
-coji de ceapă (2 mâini)
-5 prune uscate
-2 frunze de dafin
-200 g de sare
-2 linguri de zahăr
-1 l de apă

Mod de preparare: 1. Într-o cratiță, amestecați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere. 2. Spălați bine slănina. Uscați-o pe un prosop de hârtie. Tăiați-o în 2 bucăți mai mici. 3. Așezați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat, timp de 25 de minute.

4. Luați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte. Nu o scoateți din saramură. 5. Curățați usturoiul. Pisați-l împreuna cu piperul negru măcinat. 6. Scoateți slănina din cratiță și uscați-o pe un prosop de hârtie. Frecați-o cu usturoi.

7. Înveliți slănina în folie alimentară și dați-o la frigider. Păstrați slănina la frigider timp de cel mult 7 zile. Dacă doriți să o păstrați un timp mai îndelungat, dați-o la congelator. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pofta buna!