El este Remus, polițistul care s-a împușcat în Constanța. Ce probleme l-au împins pe tânăr către sinucidere

Remus, un tânăr de doar 22 de ani, originar din Vâlcea, este polițistul care s-a împușcat în Constanța. Ce probleme ar fi stat în spatele gestului extrem.

Remus C., un tânăr de numai 22 de ani venit din Vâlcea la Constanța pentru o carieră în MAI, este polițistul care s-a împușcat în cap, chiar de Sfântul Andrei, într-o localitate din județul Constanța. Întrebarea e de ce a recurs acesta la gestul extrem?

Remus este polițistul de 22 de ani care s-a sinucis în Constanța

Joi, 30 noiembrie, în doar câteva ore, doi polițiști și-au pus capăt zilelor, în județele Botoșani și Constanța. Ambii au în spate povești cutremurătoare de viață. Agentul din nordul țării, de 47 de ani, era găsit mort în cimitir. S-a împușcat lângă mormântul fiicei sale, care s-a stins la numai un an şi pe care o chema Andreea.

În seara aceleiași zile, în Constanța, un alt polițist, mult mai tânăr, se stingea în propria mașină. Remus C. avea doar 22 de ani și, prin gestul său, șoca un întreg colectiv și o familie.

De loc din județul Vâlcea, agentul absolvise școala de agenți de poliție în luna aprilie a acestui an. Apoi, fusese repartizat la IPJ Constanța, la postul de poliție din Cumpăna. Toate testările psihologice premergătoare angajării le trecuse cu succes.

Aparent, sinuciderea sa este una inexplicabilă. În seara în care a fost găsit fără suflare, polițistul a venit mai devreme la muncă. El a luat o citaţie ca pretext să iasă pe teren, apoi s-a dus pe un câmp la ieșire din localitatea Cumpăna. Aici s-ar fi împuscat în cap.

Un coleg, care trebuia să îl înlocuiască, l-a căutat peste tot și l-a găsit abia la ora 20.30. Remus era singur, în autospecială, împuscat în cap. Pentru a-l scoate din mașină, colegii săi au fost nevoiţi să spargă geamul. Înainte de sinucidere, el blocase uşile pe interior.