Este Informația Momentului Despre Mama Lui Vlad Pascu! Decizia Luată De Judecători

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu a fost eliberată din arest și urmează să fie cercetată sub control judiciar. Femeia e acuzată că ar fi amenințat-o pe prietena fiului ei dacă va colabora cu procurorii.

Mama lui Vlad Pascu va fi cercetată sub control judiciar

Tribunalul Bucureşti a dispus, luni, eliberarea din arest a mamei şoferului de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, Miruna Pascu. Femeia va fi cercetată sub control judiciar. Decizia nu este definitivă în acest caz.

În cadrul procesului, procurorii au clasat acuzația de trafic de droguri de mare risc împotriva ei. De asemenea, în timpul anchetei, ea a recunoscut alte aspecte ale acuzațiilor și și-a exprimat regretul pentru faptele sale.

„Am susținut în fața instanței, azi, două lucruri esențiale. Deși a fost cercetată pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc, fiind acuzată că i-a pus la dispoziție fiului său Xanax, procurorii au dispus clasarea.

A doua chestiune: la fila 76 din rechizitoriu, procurorii subliniază că Miruna Pascu și-a schimbat conduita procesuală în timpul urmării penale, în sensul recunoașterii faptelor, mai puțin cea de a-i da droguri fiului ei, care nici nu a putut fi probată.

Ea are un copil minor de 15 ani și este unic întreținător. Așa cum am susținut și în fața instanței, societatea trebuie să arate celor care greșesc unde greșesc și să îi ajute să se îndrepte. În fața instanței, Miruna Pascu și-a exprimat azi regretul că prin ceea ce a făcut i-a făcut mai rău fiului ei și că lucrul acesta nu și-l va ierta niciodată”, a declarat avocatul ei, Alexandru Chiciu, potrivit Gândul.

Vlad Pascu și părinți lui, trimiși în judecată de DIICOT

Vlad Pascu a fost trimis în judecată săptămâna trecută de DIICOT alături de părinţii săi, Miruna şi Mihail Claudiu Pascu. Tânărul este acuzat de consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Vlad Pascu se află în arest preventiv, în timp ce tatăl este sub control judiciar.

Miruna Pascu este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

Prietena lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente. De asemenea, fata a relatat că Vlad Pascu „fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină”, după care se urca pe acoperiş şi plângea.

Conform documentelor de la dosar, la începutul lunii septembrie, o fată şi mama ei au depus o sesizare la DIICOT în care spuneau că Miruna Pascu îi furniza droguri fiului ei.

Miruna Pascu ar fi amenințat-o pe prietena lui Vlad Pascu în repetate rânduri

Anchetatorii arată că mama lui Vlad Pascu a contactat-o în mai multe rânduri pe fată, care era martoră în dosar, şi la un moment dat a ameninţat-o că, dacă nu dă curs solicitării de a comunica cu ea, va remite presei spre publicare materiale de o natură compromiţătoare pentru aceasta.

„Pascu Miruna era foarte preocupată de faptul că vineri dimineaţă eu urma să fiu audiată ca martor la DIICOT Constanţa, în dosarul de deţinere de droguri al lui Vlad Pascu.

În cursul discuţiei, de mai multe ori, Pascu Miruna a încercat să mă convingă să nu mă duc la DIICOT Constanţa să dau declaraţie, iar pentru asta să-mi iau scutire medicală, fie de la dermatolog, fie de la medicul de familie sau dacă totuşi decid să dau declaraţie să spun că nu-mi amintesc că aş fi consumat droguri împreună cu Pascu Vlad şi că în clipul mediatizat de fapt jucam un rol.

Pascu Miruna mi-a spus că dacă voi spune adevărul, în sensul că eu consumam împreună cu Pascu Vlad, voi intra la DIICOT martor şi voi ieşi inculpat, pentru consum de droguri. Am perceput-o ca fiind foarte insistentă şi foarte dornică să mă manipuleze, în scopul de a nu exista dovezi pentru istoricul de consum de droguri a lui Pascu Vlad”, a mărturisit prietena lui Vlad Pascu.