Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru, după discuția cu premierul Ciolacu

Gabriela Firea a acceptat astăzi să își dea demisia din funcție de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse după discuția cu premierul Ciolacu și după ce Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisionat și el cu o zi înainte. Totul vine în contextul anchetei de amploare „azilele groazei”, când bătrâni și persoane cu dizabilități din anumite centre din România au fost tratați inuman.

Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei, după discuția cu premierul Marcel Ciolacu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, demisionează, vineri, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro. Demisia vine în urma scandalului legat de „căminele groazei” din România și a numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.

Firea susține și a susținut până acum că nu are nicio vină și că ar fi mai degrabă victima unei campanii de discreditare.

„O dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru PMB”, mărturisea Firea, în apărarea ei, la un moment dat.

Astăzi, Firea a avut o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, în urma căreia ar urma ca aceasta să își anunțe și în mod oficial demisia.

Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta DIICOT vizând cele trei azile ale groazei din Voluntari și Afumați, au dezvăluit legăturile Gabrielei Firea cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile, potrivit hotnews.ro.

Prima demisie la vârf din acest caz a venit joi, din partea ministrului Muncii, Marius Budăi. Ieri, câteva zeci de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti, având pancarte cu mesaje precum „Toţi ştiau: Dar corupţia ucide”, „Toţi ştiau: Dar nu erau oameni”, „Toţi ştiau: Dar fac parte din aceeaşi reţea mafiotă”, „Torţionarii au spate politic” şi fotografii cu Gabriela Firea cu textul „Nişte monştri”, a relatat Observator.