Ingredientul capabil să facă orhideea să înflorească la nesfârșit

Cei care au orhidee acasă se plâng adesea de lipsa înfloririi. Cum se poate remedia această problemă? Tot ce aveți nevoie este de acest ingredient și planta dvs. va crește sănătoasă și viguroasă pentru totdeauna.

Orhideea, totul despre planta cea mai iubită din lume

Dacă sunteți un expert în grădinărit sau un începător care se apropie de lumea floriculturii, cu siguranță vă veți simți în largul vostru cu o orhidee.

Potrivit unor statistici, aceasta este una dintre cele mai vândute plante din lume. Structura sa solidă și robustă, culorile vii și florile minunate pe care le poate oferi o fac perfectă pentru a adăuga o notă de culoare și vitalitate casei voastre.

Ce știm despre acest mic bijou verde? În primul rând, trebuie să menționăm că orhideea aparține familiei monocotiledonate, cunoscute în lumea floriculturii pentru complexitatea florilor.

Există aproximativ 25.000 de specii și peste 6.000 de hibrizi. Orhideele au o morfologie variată. Dimensiunea plantei poate varia între 15 și 20 de cm, la fel și greutatea.

Orhideea poate avea, de asemenea, un miros destul de caracteristic sau, în unele cazuri, puternic sau respingător, cum ar fi specia Bulpophyllum. Sunt plante epifite, terestre, perene și erbacee, care, în cea mai mare parte, nu au clorofilă.

Spre deosebire de multe alte plante, ele preferă solurile stâncoase, dar unele specii cresc bine și în apropierea apei. Cei care au orhidee se plâng adesea de aceeași problemă: lipsa înfloririi. Cum să depășiți această inconveniență? Cu acest ingredient, puteți avea o orhidee care înflorește la nesfârșit.

Ingredientul secret pentru plante sănătoase și viguroase

Dacă și voi vă confruntați cu problema îngrijirii unei orhidee care are dificultăți în a înflori, avem o soluție pentru voi. Există un ingredient care va salva planta voastră. Sunteți gata să aflați cum să aveți o orhidee viguroasă și sănătoasă, capabilă să înflorească la nesfârșit? Să începem imediat.

Mai întâi, să spunem că îngrijirea unei orhidee nu este la fel de simplă cum pare. Există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare pentru a vă asigura că planta voastră nu se va ofili.

Știați, de exemplu, că lumina solară directă poate arde frunzele și florile? Așezați-o într-un loc luminos, dar unde planta nu este afectată de lumina directă a soarelui.

De asemenea, cu privire la udare, aveți grijă să nu udați excesiv. Învățați să controlați umiditatea solului: dacă observați că este prea umed, înseamnă că planta nu are nevoie de apă; în caz contrar, dacă solul pare prea uscat la atingere, trebuie să-l udați.

Dar să dezvăluim acum ingredientul secret care vă va permite să aveți o orhidee care înflorește la nesfârșit. Curioși să știți ce este? Vă spunem imediat. Tot ce trebuie să faceți este să obțineți linte roșie!

Da, ați citit corect. Aceste leguminoase cu proprietăți benefice și extraordinare sunt bogate în vitamine și nutrienți care îi vor reda viața plantei voastre. Cum trebuie procedat? Este suficient să luați un pahar de 250 de ml și să-l umpleți cu linte roșie, care, bogată în minerale și vitamine, în special din grupa B, furnizează plantei voastre toți nutrienții de care are nevoie pentru a crește sănătoasă și viguroasă.

Apoi, prezența magneziului, fosforului și potasiului în lintea roșie ajută la asigurarea unui aspect strălucitor și sănătos al orhideei voastre. Cum trebuie să utilizați aceste lentile? Este foarte simplu.

Luăm un borcan de sticlă destul de mare în care vom pune două linguri de astfel de leguminoase, pe care le vom acoperi cu 500 ml de apă clocotită. Lăsăm lentilele să stea înmuiate timp de cel puțin 6 ore, astfel încât toate proprietățile lor să se elibereze în apă.

Vom avea nevoie și de lintea roșie rămasă. Punem două lingurițe într-o cratiță pe care o vom pune pe foc mic. Lăsăm să se prăjească timp de 5 minute, apoi le trecem prin blender pentru a le mărunți.

Se va forma un praf pe care îl vom pune într-un recipient de sticlă sau plastic. Luăm o linguriță din acest praf și o turnăm într-un borcan pe care îl vom acoperi cu puțină apă clocotită (veți avea nevoie de aproximativ un litru).

Îngrășământul vostru este gata!