La 6 săptămâni de la căsnicie, şi-a pierdut soţul. I-au trebuit 68 de ani să afle adevărul

Peggy Harris, o femeie din Vernon, Texas, s-a căsătorit cu Billie undeva în anii 1940. La 6 săptămâni de la căsătorie, bărbatul a fost detaşat să lupte în Al Doilea Război Mondial. Pe 17 iulie 1944, locotenentul Billie Harris a plecat în Franţa, pe front. Din acea zi, soţia sa, Peggy, n-a mai auzit nimic de la el. Abia după 68 de ani a aflat ce se întâmplase, de fapt, cu acesta.

Iniţial, a crezut că acesta fusese ucis pe front. Apoi, brusc, a primit vestea că e în viaţă şi în drum spre casă. Ulterior, i s-a spus din nou că soţul ei a murit. Confuzia creată în jurul soţului său a dărâmat-o pe femeie, dar, odată cu trecerea timpului, era tot mai convinsă că acesta murise.

La un moment dat, Peggy a scris unui congresman şi i-a cerut să-i spună ce se întâmplase cu soţul ei. Abia atunci i s-a comunicat că, oficial, era dat „dispărut în misiune”.

Peggy s-a decis atunci ca, împreună cu verişoara ei, Alton Harvey, să înceapă propria investigaţie. Astfel, cele două au aflat că Billie fusese îngropat într-un cimitir din Franţa. I-au trebuit 68 de ani să afle ce se întâmplase, de fapt, cu soţul ei. Acesta căzuse secerat pe câmpul de luptă. Murise erou.

Sursa: Realitatea.net