Mă numesc Alina sunt căsătorită și am 2 copii

Problema mea constă în faptul că m-am îndrăgostit de cine nu trebuie şi nu ştiu cum să gestionez situația în care mă aflu! Ca să încep cu începutul, am locuit în SUA timp de 6 ani, împreună cu soţul şi copiii, de circa un an am revenit în țară, însă doar eu şi copiii.

Aici, în România, m-am îndrăgostit de cumnatul meu, soțul surorii soțului meu. Îmi este foarte greu să accept sentimentele acestea, în conditiile în care sunt o femeie de 30 de ani și foarte serioasă. Nu stiu cum și când s-a întâmplat. I-am spus și cumnatului meu ceea ce simt.

Există o dorință extremă între noi, sentimentele sunt cam reciproce. Nu știu ce să fac, să merg mai departe prin a-mi satisface dorințele sau să mă opresc. Partea proastă este că locuim foarte aproape și ne vedem zilnic. Țin să precizez că nu-mi mai iubesc soțul, însă el este un om deosebit de bun și mă iubește extrem de mult.

Mă copleșește cu cadouri și flori, însă nu-l mai iubesc. Tot ce simt acum este că-mi zburdă inima și sufletul de fiecare dată când îl văd pe cumnatul meu. Dă-mi un sfat, te rog, mult! Mulțumesc anticipat!

Adela răspunde: Dragă Alina, Într-adevăr, inima are rațiuni pe care rațiunea nu le înțelege. Nu poți să-i poruncești inimii, ea va face exact ceea ce vrea, indiferent de reguli și convenții. Însă, în situația pe care o descrii, eu zic să nu te pripești.

Aceste flame ale atracției conțin și o implicare hormonală foarte puternică. Dacă această atracție rezistă în timp, atunci probabil că ar fi bine să-i dați curs. Însă, îți spun de la început că nu are cum să se sfârșească bine. Dacă puteți să vă întâlniți în cel mai mare secret – ceea ce este puțin probabil – bine. Altfel, calculează tu câți oameni vor avea de suferit, printre care și copii.

Gândește-te cum ar fi dacă ai fi tu în situația cumnatei tale. Cum te-ai simți să știi că soțul tău s-a îndrăgostit de o ipotetică soție a fratelui – să zicem. Ce sfat i-ai da acelei femei, în cazul în care tu ți-ai iubi soțul. Dacă, după toate aceste analize, tot mai simți că vrei să mergi înainte, atunci nimic și nimeni nu te mai poate opri.

Și încă un avertisment: dacă cel care te face acum să-ți tresalte inima, după ce are o aventură cu tine, își dă seama că își iubește soția și vrea să se întoarcă la ea? N-ai de unde să știi. Dar, de asemenea, nimeni nu știe ce e în inima ta și hotărârea îți aparține.