Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea

N-ai mai mâncat gogoși pufoase și gustoase de când erai la mama acasă? Acum le poți face tu, după o rețetă extrem de simplă pe care o folosește și o recomandă chef Sorin Bontea. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul de preparare va fi unul extrem de scurt.

Dacă urmezi sfaturile celebrului bucătar, gogoșile tale vor ieși exact așa cum ți le amintești pe cele savurate în copilărie, căci și Chef-ul încearcă să reproducă de fiecare dată gogoșile pe care i le pregătea mama când era mic.

„Îmi plac gogoșile alea cu dunga galbenă, să fie pe margine galben auriu și la mijloc mai deschis. Eu așa țin minte gogoșile pe care le făcea mama.”, a povestit chef Sorin Bontea într-un video încărcat pe rețelele sociale.

Lista de ingrediente pentru gogoși mari, fragede și pufoase ca un nor

Iată ce folosește juratul emisiunii „Chefi la Cuțite” pentru acest desert savuros:

 • 500 g făină de grâu;
 • 250 ml lapte călduț;
 • 2 ouă;
 • 100 g zahăr;
 • 80 g unt topit;
 • coajă de lămâie și portocală (rasă și uscată);
 • 11 g drojdie uscată;
 • 1 linguriță esență de vanilie/ extract de vanilie;
 • 1 praf de sare;
 • zahăr pudră;
 • ulei pentru prăjit.

Modul de preparare

 1. Într-un bol încăpător se introduc următoarele ingrediente: laptele călduț, zahărul, drojdia uscată și coaja de lămâie și portocală.
 2. Cu ajutorul unui tel, se amestecă ingredientele anterior enumerate și apoi se lasă amestecul la odihnit pentru 10 – 15 minute. În acest timp, drojdia se va activa.
 3. Apoi, se adaugă restul de ingrediente: praful de sare, esența de vanilie, untul topit și ouăle.
 4. După ce se amestecă bine și acestea, se încorporează (treptat) făina, fie tot cu telul, fie cu un mixer.
 5. Se amestecă fără oprire, până când aluatul devine moale și pufos.
 6. După obținerea rezultatului dorit, se mută coca pe masa de lucru, se stropește cu o lingură de ulei și se frământă până când nu mai este lipicioasă.
 7. Se lasă apoi la crescut, într-un vas acoperit cu folie alimentară, pentru aproximativ o oră.
 8. Când timpul de așteptare s-a scurs, se ia coca din bol și se pune pe masa de lucru, pe care s-a presărat înainte făină.
 9. Se întinde aluatul cu un sucitor, până la obținerea unei foi de aproximativ 1,5 cm grosime.
 10. Se taie gogoșile cu ajutorul unui pahar și se așează toate pe o suprafață plană, presărată, la rândul său, cu făină.
 11. După ce sunt porționate toate gogoșile, se acoperă din nou cu folie și se mai lasă la crescut aproximativ jumătate de oră.
 12. Se pune uleiul la încins și se prăjesc gogoșile câte 2-3 minute pe fiecare parte.
 13. Ultimul pas este cel mai simplu! Se scot toate pe un șervețel care să absoarbă excesul de ulei și apoi se presară zahăr pudră peste ele.

Ți se pare complicat? Atunci poți urma fiecare pas făcut de chef Sorin Bontea în acest video încărcat pe contul personal de Facebook: