Pogăcele cu brânză și cartofi

Rețetă de Pogăcele cu Brânză și Cartofi

Se fac ușor, rapid și se mănâncă și mai ușor, și mai rapid.

Nivel de dificultate: Începători

Timp de pregătire: 60 minute

Cantitate: Pentru 6 persoane

Ingrediente necesare:

  • 250 g brânză
  • 250 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 plic drojdie instant
  • 120 g margarină
  • 2 ouă + 1 gălbenuș (pentru uns)
  • 2 cartofi fierți și zdrobiți
  • Puțină smântână (dacă este necesar)

Mod de preparare:

  1. Pregătirea aluatului:
    • Într-un bol mare, amestecă brânza, făina, margarina, ouăle și cartofii zdrobiți.
    • Adaugă sarea și drojdia instant.
    • Frământă bine aluatul. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă puțină smântână pentru a-l înmuia.
  2. Formarea pogăcelelor:
    • Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
    • Folosește un pahar pentru a decupa pogăcelele.
    • Așază pogăcelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  3. Odihnirea aluatului:
    • Lasă pogăcelele să se odihnească aproximativ 20 de minute.
  4. Coacerea pogăcelelor:
    • Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
    • Unge pogăcelele cu gălbenuș de ou.
    • Coace pogăcelele până se rumenesc frumos, aproximativ 20-25 de minute.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!