Rețetă de Pogăcele cu Brânză și Cartofi
Se fac ușor, rapid și se mănâncă și mai ușor, și mai rapid.
Nivel de dificultate: Începători
Timp de pregătire: 60 minute
Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
- 250 g brânză
- 250 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 plic drojdie instant
- 120 g margarină
- 2 ouă + 1 gălbenuș (pentru uns)
- 2 cartofi fierți și zdrobiți
- Puțină smântână (dacă este necesar)
Mod de preparare:
- Pregătirea aluatului:
- Într-un bol mare, amestecă brânza, făina, margarina, ouăle și cartofii zdrobiți.
- Adaugă sarea și drojdia instant.
- Frământă bine aluatul. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă puțină smântână pentru a-l înmuia.
- Formarea pogăcelelor:
- Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
- Folosește un pahar pentru a decupa pogăcelele.
- Așază pogăcelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Odihnirea aluatului:
- Lasă pogăcelele să se odihnească aproximativ 20 de minute.
- Coacerea pogăcelelor:
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
- Unge pogăcelele cu gălbenuș de ou.
- Coace pogăcelele până se rumenesc frumos, aproximativ 20-25 de minute.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!