Prepara acest amestec si pune borcanele in casa sau in curte!

În zilele fierbinți de vară, țânțarii enervanți și alte insecte sunt o problemă destul de frecventă. Pe piață puteți găsi diverse produse, cum ar fi spray-uri și prafuri, care sunt eficiente și vor păstra dăunătorii la distanta. Cu toate acestea, aceste produse sunt pline de substanțe chimice care sunt dăunătoare pentru dumneavoastră și sănătatea celor dragi.

Majoritatea produselor conțin compusi chimici cunoscuti, care s-a dovedit ca pot provoca numeroase probleme de sănătate, cum ar fi reacții alergice, iritații și chiar pot interfera cu sistemul nervos.

În loc să utilizați produse chimice dăunătoare periculoase, puteți încerca câteva metode naturale care sunt incredibil de eficiente și vă vor ajuta să scăpați insectele enervante.

Există numeroase studii științifice care au dovedit că uleiul de eucalipt și lamaie este unul dintre cele mai eficiente ingrediente naturale pentru respingerea țânțarilor. În plus, uleiul esențial de citronelă este eficient din cauza mirosului său puternic.

Studii recente au arătat că coaja de citrice, cum ar fi portocale, grapefruit, lămâie, mandarină și tei, conține substanțe care au capacitatea de a respinge țânțarii și multe alte insecte. Fructele citrice au un miros specific și puternic, care este foarte eficient și va păstra dăunătorii la distanță.

Pentru a respinge țânțarii, veți avea nevoie de uleiuri esențiale și de un borcan.

Mai jos vă vom explica cum să pregătiți un borcan cu o soluție respingătoare de țânțari:

Ingrediente:

1 lămâie tăiată

1 lime feliată

10 picaturi de ulei esential de eucalipt și lamaie

10 picături de ulei esențial de citronelă

4 crengi de rozmarin (opțional)

2 borcane

Indicatii:

În fiecare dintre borcane se adaugă aceeași cantitate de felii de lămâie și lime și se adaugă 2 crengi de rozmarin. Turnați apoi apă în borcane și adăugați uleiurile esențiale, dar asigurați-vă că nu le amestecați. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă.

Așezați borcanele în casă, sau în curte dacî stați la casă.

Tot ce mai trebuie să faceți este să aprindeți o lumânare și să o puneți în borcan.