Rețetă de post – Cartofi țărănești – Rețetă simplă și gustoasă, ieftină și savuroasă

Când nu știi ce să mai prepari în timpul postului, cartofii pot fi alegerea ideală. Puteți prepara o mulțime de feluri de mâncare de post cu ajutorul lor. Aceasta rețetă de cartofi este una de post și foarte gustoasă.

Ingrediente:

  • 9 linguri de ulei, sare, piper
  • Boia dulce, 1 ceapă mare
  • 1 kg de cartofi, pătrunjel uscat (sau proaspăt)

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a fierbe cartofii în coajă. După ce au fiert se scurg de apă, se lasă la răcit iar mai apoi se curăță și se taie cubulețe.
  2. Tocați mărunt ceapa și puneți-o la prăjit în ulei, într-o tigaie bine încinsă.
  3. Când ceapa este transparentă, se adaugă condimentele și se amestecă rapid după care se adaugă cartofii tăiați cuburi și pătrunjelul.
  4. Nu lăsați mult la prăjit pentru că boiaua devine amară – dacă vreți cartofii să aibă crustă, atunci adăugați boiaua la final.

Poftă bună!

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉