Rugăciunea împotriva oricărui pericol, formată din doar 8 cuvinte

Lumea în care trăim este plină de pericole. Mașinile circulă peste tot, accidentele au loc în fiecare zi, și multe alte lucruri, astfel că siguranța absolută nu este niciodată garantată. Cu toate acestea, în momentele de pericol există o rugăciune care ne salvează întotdeauna.

În viață există multe situații în care avem impresia că Domnul nu ne ajută, că pur și simplu nu aude rugăciunea noastră, dar, de fapt, nu este așa. Dumnezeu ne aude și ne ascultă pe toți, dar ajutorul Său nu poate veni întotdeauna așa de rapid precum ne-am dori.

Se spune că cine se păzește, Domnul îl păzește. Acest lucru se datorează faptului că, protejându-se de negativitate și rău, omul se păzește ca pe o creație a lui Dumnezeu. Dar nici măcar cei care sunt foarte atenți și grijulii cu ei înșiși nu sunt feriți de pericole și dificultăți.

Astfel de oameni se vor plânge de viață și de circumstanțe, crezând că Domnul le dă încercări, dar, de fapt, totul se întâmplă cu un motiv în viață, iar Dumnezeu știe cel mai bine de ce a lăsat lucrurile să se întâmple în acest fel.

De exemplu, fiecare își dorește să fie sănătos, să aibă bani, ca nimeni din cei apropiați să nu sufere și să nu se întâmple nimic rău, dar în realitate multe lucruri se întâmplă fix pe dos.

În astfel de momente, Domnul îi dă omului încercări pentru a-l înțelege mai bine, pentru ca el să fie mai înțelegător față de suferințele altora, deoarece atunci când oamenilor le merge bine, mulți devin mândri și consideră asta o reușită personală.

În realitate, acest lucru se întâmplă din voința Domnului, care poate crea atât momente de bucurie, cât și obstacole și dificultăți în viața omului, dar le creează chiar El însuși.

Domnul creează în aceste momente pericole care pot fi niște avertismente pentru om, dar dacă omul cere, se roagă, Dumnezeu îl ajută să facă față dificultăților și situațiilor extrem de neplăcute din viață. Este important să te rogi, doar să ceri ajutorul lui Dumnezeu și El te va ajuta.

Totuși, nu întotdeauna ne ajută așa cum ne-am dori noi. Să vă spun o poveste.

Un om se îneca și se ruga lui Dumnezeu să-l ajute. La el a venit o barcă cu oameni, dar omul a spus că așteaptă ca Dumnezeu să-l salveze. După un timp, o altă barcă a venit la el, dar omul a spus că îl așteaptă pe Dumnezeu să-i dea un semn special.

Obosit să mai înoate, omul s-a înecat și a ajuns în viața de apoi. Apoi l-a întrebat pe Dumnezeu de ce nu l-a ajutat, iar El i-a răspuns: “Eu ți-am trimis două bărci, dar nu ai profitat de ajutor.”

Prin urmare, poate nu ne ajută așa cum am vrea noi, dar ne ajută în alte moduri, iar noi ar trebui să deschidem ochii și să acceptăm acel ajutor.

Domnul aude rugăciunea și poate ajuta omul să supraviețuiască, să facă față dificultăților, să înfrunte pericolele. Totul este în mâinile Sale. Cu toate acestea, deseori ne punem singuri într-un colț și apoi suferim amarnic.

Dar în momentul pericolului, cel mai important este să te rogi și să ai încredere – atunci ajutorul va veni neașteptat, iar Domnul te va ajuta să depășești orice obstacol și dificultate.

“Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi.”

Este important să te rogi, dar în același timp să accepți ajutorul oferit, ceea ce te ajută să supraviețuiești și să scapi. Dumnezeu poate să ghideze intențiile și gândurile chiar și ale dușmanilor și inamicilor.

Este important să-i ceri ajutorul Domnului și să citești rugăciuni – asta te va ajuta să devii mai puternic și să faci față diferitelor neplăceri și încercări. Dumnezeu nu ignoră pe nimeni. Este important să te adresezi Lui pentru sfaturi. Chiar dacă pare că nimic nu se schimbă, să ai încredere și să aștepți.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉