Ruladă cu Lipie și Carne
Această rețetă este rapidă și se poate servi atât caldă, cât și rece.
Ingrediente:
- 1 lipie / turtă
- 200 g carne (după preferințe)
- 150 g cașcaval
- 1-2 roșii
- 1-2 ardei grași
- 50 g verdeață (pătrunjel, mărar, etc.)
- Maioneză sau smântână (după preferințe)
- Condimente (sare, piper, etc.)
Mod de preparare:
- Pregătirea bazei:
- Tapetează lipia cu 1-2 linguri de maioneză sau smântână. Ambele variante sunt delicioase.
- Adăugarea cașcavalului:
- Rade cașcavalul și presară-l uniform peste lipie.
- Pregătirea cărnii:
- Taie carnea în bucățele mici și presară-le peste stratul de cașcaval. Poți alege orice tip de carne preferi (pui, vită, porc, etc.).
- Adăugarea legumelor:
- Taie roșiile în cubulețe.
- Curăță ardeii de semințe și taie-i felii subțiri.
- Amestecă roșiile și ardeii și adaugă-i peste stratul de carne.
- Adăugarea verdețurilor și condimentelor:
- Presară verdeața tocată mărunt peste legume.
- Condimentează după gust cu sare, piper și alte condimente preferate.
- Formarea ruladei:
- Tapetează deasupra cu încă 1-2 linguri de maioneză sau smântână.
- Rulează lipia strâns și așază rulada într-o tavă tapetată cu unt.
- Coacerea:
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Coace rulada timp de 15-20 de minute, până devine aurie și crocantă.
- Servirea:
- Rulada se poate servi caldă sau rece, după preferințe.
- Servește alături de cei dragi și bucură-te de gustul delicios.
Poftă bună!