Ruladă cu carne

Ruladă cu Lipie și Carne

Această rețetă este rapidă și se poate servi atât caldă, cât și rece.

Ingrediente:

  • 1 lipie / turtă
  • 200 g carne (după preferințe)
  • 150 g cașcaval
  • 1-2 roșii
  • 1-2 ardei grași
  • 50 g verdeață (pătrunjel, mărar, etc.)
  • Maioneză sau smântână (după preferințe)
  • Condimente (sare, piper, etc.)

Mod de preparare:

  1. Pregătirea bazei:
    • Tapetează lipia cu 1-2 linguri de maioneză sau smântână. Ambele variante sunt delicioase.
  2. Adăugarea cașcavalului:
    • Rade cașcavalul și presară-l uniform peste lipie.
  3. Pregătirea cărnii:
    • Taie carnea în bucățele mici și presară-le peste stratul de cașcaval. Poți alege orice tip de carne preferi (pui, vită, porc, etc.).
  4. Adăugarea legumelor:
    • Taie roșiile în cubulețe.
    • Curăță ardeii de semințe și taie-i felii subțiri.
    • Amestecă roșiile și ardeii și adaugă-i peste stratul de carne.
  5. Adăugarea verdețurilor și condimentelor:
    • Presară verdeața tocată mărunt peste legume.
    • Condimentează după gust cu sare, piper și alte condimente preferate.
  6. Formarea ruladei:
    • Tapetează deasupra cu încă 1-2 linguri de maioneză sau smântână.
    • Rulează lipia strâns și așază rulada într-o tavă tapetată cu unt.
  7. Coacerea:
    • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
    • Coace rulada timp de 15-20 de minute, până devine aurie și crocantă.
  8. Servirea:
    • Rulada se poate servi caldă sau rece, după preferințe.
    • Servește alături de cei dragi și bucură-te de gustul delicios.

Poftă bună!