Tort Royal, cu pișcoturi și cremă caramel și fructe – incredibil de bun și foarte ușor de făcut

Tort cu Pișcoturi – Fără Coacere

Un desert rapid și delicios, perfect pentru a impresiona pe cei dragi.

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 gr cremă de brânză
  • 125 gr iaurt
  • 200 ml smântână
  • 100 gr zahăr
  • 1 esență de vanilie
  • 5 gr gelatină pudră sau foi
  • Fructele preferate din compot (ex: un borcan mic)

Ingrediente pentru crema caramel cu nuci:

  • 150 gr zahăr
  • 50 gr unt
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 100 gr nuci mărunțite

Ingrediente pentru decor:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru sirop:

  • 2-3 linguri de zahăr
  • Apă
  • Puțină esență (ex: rom sau vanilie)

În plus:

  • 36 pișcoturi

Mod de preparare:

  1. Prepararea cremei:
    • Pune gelatina la înmuiat în apă rece.
    • Bate smântâna pentru frișcă până devine fermă.
    • Într-un alt bol, amestecă zahărul, iaurtul și crema de brânză, frecându-le cu un tel până se dizolvă zahărul.
    • Adaugă smântâna bătută, esența de vanilie și fructele tăiate mărunt. Amestecă bine cu o spatulă.
    • Adaugă gelatina în compoziție și amestecă foarte bine.
  2. Prepararea cremei de caramel:
    • Caramelizează zahărul într-o cratiță până devine lichid și auriu.
    • Adaugă smântâna lichidă și amestecă pe foc mic, fără să fierbi.
    • Adaugă untul și amestecă până se omogenizează.
    • Ia cratița de pe foc și adaugă nucile mărunțite.
  3. Pregătirea siropului:
    • Caramelizează cele 3 linguri de zahăr, apoi răcește și amestecă cu apă și esență.
  4. Montarea tortului:
    • Tapetează o formă de tort sau de chec cu folie de plastic.
    • Pune un strat de pișcoturi însiropate pe fundul formei.
    • Adaugă un strat de cremă de brânză.
    • Urmează un alt strat de pișcoturi însiropate.
    • Adaugă crema de caramel cu nuci.
    • Continuă cu restul de cremă de brânză.
    • Încheie cu un strat de pișcoturi însiropate.
  5. Finalizarea tortului:
    • Acoperă tortul cu folie de plastic și pune-l la frigider pentru 4-5 ore.
    • Când tortul este bine închegat, scoate-l din tavă și răstoarnă-l.
    • Ornează-l cu frișcă bătută și decorează cu ciocolată rasă, cacao sau după preferințe.

Poftă bună!