Tort cu Pișcoturi – Fără Coacere
Un desert rapid și delicios, perfect pentru a impresiona pe cei dragi.
Ingrediente pentru cremă:
- 300 gr cremă de brânză
- 125 gr iaurt
- 200 ml smântână
- 100 gr zahăr
- 1 esență de vanilie
- 5 gr gelatină pudră sau foi
- Fructele preferate din compot (ex: un borcan mic)
Ingrediente pentru crema caramel cu nuci:
- 150 gr zahăr
- 50 gr unt
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 100 gr nuci mărunțite
Ingrediente pentru decor:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru sirop:
- 2-3 linguri de zahăr
- Apă
- Puțină esență (ex: rom sau vanilie)
În plus:
- 36 pișcoturi
Mod de preparare:
- Prepararea cremei:
- Pune gelatina la înmuiat în apă rece.
- Bate smântâna pentru frișcă până devine fermă.
- Într-un alt bol, amestecă zahărul, iaurtul și crema de brânză, frecându-le cu un tel până se dizolvă zahărul.
- Adaugă smântâna bătută, esența de vanilie și fructele tăiate mărunt. Amestecă bine cu o spatulă.
- Adaugă gelatina în compoziție și amestecă foarte bine.
- Prepararea cremei de caramel:
- Caramelizează zahărul într-o cratiță până devine lichid și auriu.
- Adaugă smântâna lichidă și amestecă pe foc mic, fără să fierbi.
- Adaugă untul și amestecă până se omogenizează.
- Ia cratița de pe foc și adaugă nucile mărunțite.
- Pregătirea siropului:
- Caramelizează cele 3 linguri de zahăr, apoi răcește și amestecă cu apă și esență.
- Montarea tortului:
- Tapetează o formă de tort sau de chec cu folie de plastic.
- Pune un strat de pișcoturi însiropate pe fundul formei.
- Adaugă un strat de cremă de brânză.
- Urmează un alt strat de pișcoturi însiropate.
- Adaugă crema de caramel cu nuci.
- Continuă cu restul de cremă de brânză.
- Încheie cu un strat de pișcoturi însiropate.
- Finalizarea tortului:
- Acoperă tortul cu folie de plastic și pune-l la frigider pentru 4-5 ore.
- Când tortul este bine închegat, scoate-l din tavă și răstoarnă-l.
- Ornează-l cu frișcă bătută și decorează cu ciocolată rasă, cacao sau după preferințe.
Poftă bună!