Tort cu Blaturi de Cacao și Smântână
Ingrediente pentru aluat:
- 2,5 – 3 pahare făină albă
- 1 pahar mare de smântână
- 1 pahar zahăr alb
- 200 g unt moale
- 2 ouă
- 2 lingurițe cacao pudră
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- Aproape 3 pahare smântână grasă
- 2,5 pahare zahăr
Mod de preparare:
- Prepararea blatului:
- Amestecă ouăle cu smântâna, praful de copt, zahărul și untul până obții o compoziție omogenă.
- Împarte compoziția în două părți egale.
- În prima jumătate, adaugă 1-1,5 pahare de făină și amestecă bine.
- În a doua jumătate, adaugă restul de făină și cele 2 lingurițe de cacao, amestecând bine.
- Împarte fiecare compoziție în două părți egale.
- Întinde cele 4 foi de aluat cu sucitorul și coace-le în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de 5-8 minute.
- Prepararea cremei:
- Bate zahărul cu smântâna până obții o cremă consistentă.
- Asamblarea tortului:
- Decupează cercuri din foile de aluat folosind o farfurie sau un capac.
- Unge fiecare blat cu crema obținută și alternează foile albe cu cele de cacao.
- Pentru decor, folosește ciocolată albă topită la bain-marie.
Poftă bună!
Bomboane de Ciocolată de Post
Ingrediente:
- 15 curmale
- 3 linguri de miere
- 80 g unt de arahide
- Câteva picături de esență de vanilie
- Un praf de sare
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
- 200 g ciocolată neagră
- 1 lingură unt de cocos
Mod de preparare:
- Prepararea pastei de curmale:
- În robotul de bucătărie, adaugă curmalele și coaja de portocală. Mixează până obții o pastă omogenă.
- Prepararea amestecului de unt de arahide:
- Într-o cratiță, adaugă untul de arahide, mierea și esența de vanilie. Pune la foc mic și amestecă bine până compoziția devine lichidă.
- Adaugă un praf de sare și amestecă bine.
- Combinarea ingredientelor:
- Adaugă compoziția de unt de arahide peste pasta de curmale și continuă să mixezi până obții o cremă omogenă.
- Răstoarnă crema într-un castron, acoperă cu folie de plastic și las-o la frigider timp de 30-60 de minute pentru a se întări.
- Formarea bomboanelor:
- Formează biluțe de mărimi egale din compoziția întărită și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Pune biluțele la frigider timp de 20 de minute.
- Prepararea învelișului de ciocolată:
- Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o într-un vas împreună cu untul de cocos.
- Topeste ciocolata la bain-marie până devine lichidă și omogenă.
- Îmbrăcarea bomboanelor:
- Scoate bomboanele din frigider, tăvălește-le prin ciocolata topită și așază-le înapoi pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Pune bomboanele în frigider timp de 30 de minute sau până când ciocolata se întărește bine.
Servire:
- Servește bomboanele de ciocolată de post ca atare sau alături de o cană de cafea sau ceai.
Poftă bună!