Tort Ursul polar – cu cremă moale și gustoasă, de ți se topește în gură

Tort cu Blaturi de Cacao și Smântână

Ingrediente pentru aluat:

  • 2,5 – 3 pahare făină albă
  • 1 pahar mare de smântână
  • 1 pahar zahăr alb
  • 200 g unt moale
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe cacao pudră
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • Aproape 3 pahare smântână grasă
  • 2,5 pahare zahăr

Mod de preparare:

  1. Prepararea blatului:
    • Amestecă ouăle cu smântâna, praful de copt, zahărul și untul până obții o compoziție omogenă.
    • Împarte compoziția în două părți egale.
    • În prima jumătate, adaugă 1-1,5 pahare de făină și amestecă bine.
    • În a doua jumătate, adaugă restul de făină și cele 2 lingurițe de cacao, amestecând bine.
    • Împarte fiecare compoziție în două părți egale.
    • Întinde cele 4 foi de aluat cu sucitorul și coace-le în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de 5-8 minute.
  2. Prepararea cremei:
    • Bate zahărul cu smântâna până obții o cremă consistentă.
  3. Asamblarea tortului:
    • Decupează cercuri din foile de aluat folosind o farfurie sau un capac.
    • Unge fiecare blat cu crema obținută și alternează foile albe cu cele de cacao.
    • Pentru decor, folosește ciocolată albă topită la bain-marie.

Poftă bună!


Bomboane de Ciocolată de Post

Ingrediente:

  • 15 curmale
  • 3 linguri de miere
  • 80 g unt de arahide
  • Câteva picături de esență de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală
  • 200 g ciocolată neagră
  • 1 lingură unt de cocos

Mod de preparare:

  1. Prepararea pastei de curmale:
    • În robotul de bucătărie, adaugă curmalele și coaja de portocală. Mixează până obții o pastă omogenă.
  2. Prepararea amestecului de unt de arahide:
    • Într-o cratiță, adaugă untul de arahide, mierea și esența de vanilie. Pune la foc mic și amestecă bine până compoziția devine lichidă.
    • Adaugă un praf de sare și amestecă bine.
  3. Combinarea ingredientelor:
    • Adaugă compoziția de unt de arahide peste pasta de curmale și continuă să mixezi până obții o cremă omogenă.
    • Răstoarnă crema într-un castron, acoperă cu folie de plastic și las-o la frigider timp de 30-60 de minute pentru a se întări.
  4. Formarea bomboanelor:
    • Formează biluțe de mărimi egale din compoziția întărită și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    • Pune biluțele la frigider timp de 20 de minute.
  5. Prepararea învelișului de ciocolată:
    • Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o într-un vas împreună cu untul de cocos.
    • Topeste ciocolata la bain-marie până devine lichidă și omogenă.
  6. Îmbrăcarea bomboanelor:
    • Scoate bomboanele din frigider, tăvălește-le prin ciocolata topită și așază-le înapoi pe tava tapetată cu hârtie de copt.
    • Pune bomboanele în frigider timp de 30 de minute sau până când ciocolata se întărește bine.

Servire:

  • Servește bomboanele de ciocolată de post ca atare sau alături de o cană de cafea sau ceai.

Poftă bună!