A murit „𝐁𝐔𝐍𝐈𝐂𝐀 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢” la 109 ani

România își ia rămas bun de la Viorica Hogaș, femeia considerată cea mai în vârstă din țară, care s-a stins la vârsta de 108 ani. Tristul eveniment a avut loc cu doar câteva luni înainte ca doamna Hogaș să împlinească 109 ani, marcând sfârșitul unei vieți lungi și pline de experiențe.

Cine a fost Viorica Hogaș

Viorica Hogaș, fostă învățătoare originară din Suceava, s-a născut în comuna Udești, județul Suceava, în anul 1915, în timpul Primului Război Mondial. Aceasta a devenit un simbol al longevității, fiind sărbătorită în fiecare an de către întreaga comunitate. În ultimii ani, a împărțit viața sa cu fiica sa, Adriana Popovici, în vârstă de 84 de ani.

Care era secretul longevității Vioricăi Hogaş

Femeia a oferit întotdeauna sfaturi înțelepte comunității sale și generațiilor tinere. Longevitatea ei avea la bază calmitatea, pacea și dragostea pentru Dumnezeu:

Să fiți calmi, buni, împăciuitori. Să nu vă certați. Să aveți o viață liniștită. Eu am avut așa și așa. Am avut și necazuri. Mergeam înainte. Dumnezeu mi-a dat putere. Dumnezeu m-a ajutat”, mărturisea Viorica Hogaș.

Căsătorită în 1937, Viorica Hogaș a avut parte de sprijinul soțului său doar pentru câțiva ani. Soțul ei, încorporat și trimis pe frontul rusesc, a pierit în septembrie 1943. Cu toate acestea, Viorica Hogaș a continuat să-și ducă viața cu demnitate și curaj, devenind un exemplu de reziliență și forță interioară.

În ciuda provocărilor și pierderilor, Viorica Hogaș a reușit să transmită o moștenire de înțelepciune și speranță celor care au avut privilegiul să o cunoască. În luna februarie, aceasta ar fi împlinit 109 ani, iar comunitatea își aduce omagiul pentru viața sa lungă și contribuția sa la istoria locală și națională.