10 lecții de viață de învățat de la o pisică

Animalele de companie sunt creaturi foarte loiale. Iar acest lucru nu se aplică doar pentru câini: un studiu recent realizat de oamenii de știință confirmă că pisicile se atașează și ele de stăpânii lor și pot menține o legătură specială cu o persoană pe tot parcursul vieții.

Pe măsură ce îmbătrânim, învățăm să ne controlăm instinctele. Suntem „socializați”, părinții ne explică cum să ne comportăm corect și cum să controlăm reacțiile impulsive. Când devenim adulți, ne despărțim de natura noastră, de adevăratul nostru sine.

Începem să jucăm rolurile adulților. Ne asumăm obligații, a căror îndeplinire este necesară, dar într-un anumit fel ne limitează, ne îndepărtează de natura noastră interioară adevărată. La un moment dat pierdem legătura cu aceste instincte, uităm de ele.

Noi putem învăța o mulțime de lecții importante din observarea naturii. La urma urmei, instinctele noastre naturale sunt încă în noi și așteaptă doar să le activăm și să învățăm să le folosim. Așadar, de la cine putem să învățăm mai bine dacă nu de la iubitele noastre animale de companie, cu care trăim sub același acoperiș?

Noi, ca oameni, căutăm mereu îndrumări despre cum să devenim mai buni, mai eficienți, mai fericiți și mai atractivi. Ați observat vreodată că pisicilor chiar nu le pasă ce cred alții despre ele? Ele sunt sigure că viața lor are sens și scop, iar tot ceea ce fac este important și relevant. Este timpul să învățăm și noi câte ceva de la feline.

Așadar, iată 10 lecții pe care le poți învăța de la o pisică:

1. Rămâi curios. Continuă să descoperi și să înveți. Abordează tot ce este necunoscut cu pozitivitate.

2. Atingerea fizică este extrem de importantă pentru bunăstarea noastră. Dacă ați observat vreodată, atunci când o persoană dragă ne îmbrățișează sau ne mângâie, acest lucru ne dă o stare de bine.

3. Odihnește-te mai des și petrece mai mult timp stând în razele soarelui.

4. Fii mereu recunoscător pentru ceea ce oamenii fac pentru tine. Mulțumește și arată-ți recunoștința. Pisicile, de exemplu, încep să toarcă.

5. Efectuați în mod regulat exerciții de întindere. Ele sunt bune atât pentru trup, cât și pentru suflet.

6. Trăiește în prezent. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima, așa că fii fericit. Vrei să stai întins cu fața spre soare? Stai!

Te-ai întrebat vreodată de ce pisicile preferă să facă ceea ce fac? De ce decid brusc să stea cu capul în jos, să se mute în altă cameră a casei sau să alerge în sus și în jos pe scări? Pentru că asta au vrut. Noi, oamenii, punem prea multe condiții asupra a ceea ce credem că „ar trebui” să facem la un moment dat. Vrei să tragi un pui de somn? Atunci dormi! Nu contează că este ora 14.

7. Joacă-te, joacă-te, joacă-te și joacă-te din nou!

8. O viață fericită este o viață simplă. Tot ce avem nevoie este dragoste, mâncare suficientă și un loc liniștit unde să ne odihnim.

9. Lasă-ți intuiția să te ghideze. Dacă ai o intuiție rea cu privire la o persoană sau o situație, nu are rost să mai stai pe gânduri, pur și simplu pleacă.

10. Fii neînfricat. Trăiește ca și cum ai avea nouă vieți.

Pisicile sunt întotdeauna conștiente de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Când se opresc și privesc în depărtare, înseamnă că aud ceva. Când dorm, sunt încă atente la mediul înconjurător. Ați făcut vreodată zgomot lângă o pisică care doarme? Veți observa că urechea i se mișcă. Pisica este mereu atentă. Învață de la pisici și fii atent la tot ce se întâmplă în jurul tău. Poate o să descoperi niște lucruri noi pe care nu le știai înainte.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉