8 sfaturi esențiale pentru a crește pepeni dulci.

Grădina de acasă și sfaturi8 sfaturi obligatorii pentru cultivarea pepenilor dulci

8 sfaturi obligatorii pentru cultivarea pepenilor dulci

Calitatea unui pepene galben (gust, aromă, textură) este mai bună atunci când conținutul de zahăr al fructului este mare. Pepenii dulci au nevoie de mult soare, temperaturi calde, multă apă și lipsiți de boli și dăunători. Conținutul de zahăr este clasificat pe scara Brix, care măsoară procentul de solide (tot ce nu este apă) din sucul extras din fructe. Aceste solide includ nu numai zaharuri, ci și aminoacizi, proteine, minerale și vitamine. Cu alte cuvinte, fructele mai dulci au și arome mai complexe și un profil nutrițional mai bun.

Indicele Brix, adesea abreviat ca „Bx”, este rezultatul interacțiunii dintre genetica, condițiile climatice, condițiile solului și maturitatea. Iată câteva sfaturi utile despre cum să folosiți aceste puncte forte pentru a crește pepenii cei mai dulci posibil.

1) Alegeți cele mai dulci soiuri
Unii pepeni sunt în mod natural mai dulci decât alții, datorită în întregime machiaj genetic. Unii furnizori de semințe dau valoarea medie Brix pentru pepenele lor, dar pentru multe soiuri comune această informație este ușor de obținut printr-o căutare rapidă pe internet. O valoare Brix de 12 este considerată plăcut dulce, 14 foarte dulce și 16 prea dulce.

2) Semănați semințele devreme în sezon
Un sezon de vegetație lung și cald este necesar pentru o coacere optimă și, prin urmare, un conținut bun de zahăr. Începeți să vă germinați semințele de pepene galben în interior, în ghivece de 4 inci, cu cel puțin șase săptămâni înainte de data medie a ultimului îngheț pentru zona dvs., astfel încât răsadurile vor fi bine stabilite până când va veni vremea caldă. Dacă plantați răsadurile afară pe vreme rece, acestea se vor opri din creștere, așa că așteptați câteva săptămâni după data medie a ultimului îngheț pentru a face acest lucru, sau până când temperaturile nocturne sunt constant peste 15°C.

3) Găsește-ți cel mai cald microclimat
Căldura alungă zaharurile din pepeni, așa că plantați-le într-un loc care se încălzește la începutul primăverii și rămâne cald până la sfârșitul lunii septembrie. Partea de sud a unui gard sau a unui perete este ideală, deoarece structura absoarbe căldura și lumina soarelui și o reflectă pe pepeni. Plasarea pepenilor lângă o terasă însorită din cărămidă sau o altă suprafață pavată ajută, de asemenea, la crearea unui microclimat cald pentru aceste plante tropicale. Aceste tipuri de măsuri nu sunt necesare în sudul Franței, dar în climatele mai reci pepenii au nevoie de tot ajutorul posibil pentru a ajunge la o coacere optimă.

4) Profită de razele soarelui
Nu poți face nimic pentru a schimba clima în care locuiești sau cantitatea de soare din grădina ta, dar există câteva sfaturi pentru a profita la maximum de căldura disponibilă în fiecare loc. Acoperirea solului copacilor de pepene galben cu foi de grădină din plastic negru, care rețin căldura ca o suprafață de asfalt, este un sfat esențial. De asemenea, puteți plasa huse din plastic transparent sau din pânză transparentă peste copacii de pepene galben pentru a crea o mini seră. Ele trebuie îndepărtate la începutul verii, când plantele încep să înflorească, astfel încât insectele să poată poleniza florile. Reacoperiți paturile la sfârșitul verii pentru a asigura o coacere optimă în climatele răcoroase.

5) Nu vă aglomerați plantele de pepene galben
Pepenii galbeni cresc pe viță de vie mari și nu se maturizează eficient atunci când sunt cultivați în spații restrânse. Răsadurile sunt de obicei plantate în movile (trei pe movilă) la o distanță de 60 cm, în rânduri de 180 cm. Reduceți numărul de fructe la trei pepeni pe viță de vie, deoarece astfel se vor recupera mai mulți nutrienți (și, prin urmare, zaharuri) în fiecare pepene. Dacă spațiul este o problemă, construiește un spalier robust și așează pepenii pe partea de sud a spalierului, economisește spațiu pe pat, dar și pune fructele în contact mai bun cu razele calde ale soarelui.

6) Conținutul de zahăr începe în sol
Zahărul este produs în frunze prin fotosinteză și apoi este livrat fructelor. Cu cât creșterea frunzelor este mai abundentă, cu atât indicele Brix este mai mare. Pentru a încuraja o creștere viguroasă, amestecați 4-6 inci de gunoi de grajd compostat în paturile de pepene galben înainte de plantare. Apoi adăugați a