A fost actriță sexy, dar acum a ales drumul credinței. „Am avut desfrânări, beții, avorturi”

În imaginea de mai sus este chiar aceeași femeie și este vorba despre Monica Fermo, cunoscută acum drept Maica Ecaterina după ce a renunțat la viața de desfrâu pe care a trăit-o pentru mult timp. Povestea de viață a Maicii Ecaterina a luat prin suprindere multă lume, doarece trecerea ei de la o extemă la alta nu este întâlnită atât de des. Femeia a făcut dezvăluiri care au impresionat.

A trăit în desfrâu, dar acum s-a apropiat de Dumnezeu

Maica Ecaterina  nu a fost dintotdeauna atât de apropiată de tot ce înseamnă biserică. În anii 70 ea era o actriță foarte sexy, care după spusele ei trăia în desfrâu. Maica Ecaterina a mărturisit că la vârsta de 15 ani s-a apucat de fumat, iar la 17 ani avut parte de prima partidă de amor. Multe altele au urmat în decursul anilor, printre care petreceri extravagante, beții până la avorturi. Maica Ecaterina și-a dat seama că nu asta este viața pe care și-o dorește și a încercat să se apropie de Dumnezeu. Ea a ales viața monahală în detrimentul desfrâului. A devenit maică și acum se află la Ierusalim.

Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea. Au urmat desfrânări,  avorturi, beţii, petreceri. În tot ce am făcut, am ales non-valoarea. În copilărie și tinerețe am fost rebelă și non-conformistă, de fapt eram în căutarea libertății. După o viață derulată numai în patimi, în păcate și în libertinaj, cu o meserie complet diferită de mănăstire, am ajuns să primesc taina sfântului botez, să-l cunosc, să-l primesc și să-l trăiesc în inimă, în minte și în suflet pe Hristos. L-am cunoscut pe Dumnezeu în cel mai liber mediu: cel al artiștilor. Greutatea păcatelor mele era atât de mare că mă apăsa fizic și dintr-o dată m-am eliberat.„, a povestit Maica Ecaterina.

Maica Ecaterina are acum 66 de ani și nu regretă nicio secundă decizia de a-și schimba viața radical. Ea a povestit că adesea a fost pusă la zis de cunoscuți pentru decizia tranșantă și întorsătura bruscă de viață pe care a luat-o, dar ei nu i-a păsat deoarece ea se simte apropiată de Dumnezeu și acest lucru contează cel mai mult pentru ea.

Toți colegii din teatru m-au apostrofat atunci și mi-au spus că am încetat să mai trăiesc, că îmi impun alții și că este un drum din care nu mai pot ieși, dar n-am avut nici o secundă de îndoială, de spaimă, de incertitudine. Ceea ce m-a animat este iubirea de Dumnezeu. Asta este baza convertirii mele. Nu a existat frică de viitor. Frica este de la diavol. Oamenii trebuie să știe că nu existăm pe pământ ca să gătim, să facem copii, case, școli, ci ca să ne mântuim.„, a mai spus Maica Ecaterina.