ACCIDENT TERIBIL ÎN VASLUI. A FOST NEVOIE SĂ SE ACTIVEZE PLANUL ROȘU DE INTERVENȚII. PRIMUL BILANȚ EMIS ESTE ÎNFIORĂTOR

Informații de ultim moment. Un accident grav a avut loc în județul Vaslui. Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat, 15 oameni fiind răniți. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, vehiculul a ieșit de pe partea carosabilă.

Un accident grav a avut loc în județul Vaslui, pe E581. Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat, 15 dintre aceștia fiind răniți. Trei persoane au suferit traumatisme cranio-cerebrale. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție și intervin la această oră. Misiunea este în plină dinamică. Incidentul a avut loc în apropiere de Bârlad (zona Costești).

Incidentul rutier a avut loc în urma condițiilor meteorologice nefavorabile. În județul Vaslui ninge, iar șoselele au devenit alunecoase din cauza depunerilor. Din cauza viscolului (cod galben emis de ANM), vehiculele pot derapa.

Accident în județul Vaslui din cauza viscolului – un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat

Tot pe E581, în județul Vaslui, ambulanțele nu au putut ajunge la locul în care s-a produs incidentul, deoarece un alt vehicul a derapat și s-a răsturnat. Din cauza răsturnării unui TIR, drumul a fost blocat. Intervenția salvatorilor a avut loc pe jos – s-au deplasat la locul accidentului și au cărat pe brațe persoanele rănite către ambulanțe. Victimele au ieșit singure din autocar. Vehiculul se deplasa către Republica Moldova.

„Din primele informații, în accident este implicat un autocar în care se aflau 40 de persoane. Autocarul s-a răsturnat. Începând cu ora 12.09 a fost instituit planul roșu”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Nu mai puțin de 11 ambulanțe au intervenit la locul accidentului, dar și autospeciale de stingere cu apă și spumă. ISU Vaslui a transmis un comunicat, la o oră de la producerea incidentului dramatic.

„În acest moment sunt confirmate 15 victime. Acestea primesc primul ajutor la fața locului. Se intervine cu 11 ambulanțe (EPA și 2 TIM), 1 ATPVM, 1 PMA, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare grea, autospeciale pentru intervenție și comandă”, a transmis  ISU Vaslui, la o oră după producerea incidentului.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉