Alertă în România! Medicul Adina Alberts dezvăluie adevărul cutremurător despre pepenii din țară

Doctorul Adina Alberts trage un semnal de alarmă: Nivelul de nitrați din pepenii cumpărați în România depășește limita admisă”

Doctorul Adina Alberts a făcut o descoperire îngrijorătoare după ce a testat un pepene roșu achiziționat de pe piața din România. Într-o postare pe Facebook, ea a dezvăluit că nivelul de nitrați din fruct era de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă.

Într-un clip video atașat postării, este evident că pepenele conține o cantitate excesivă de nitrați, ceea ce ridică probleme serioase pentru sănătatea consumatorilor.

Adina Alberts consideră acest lucru inacceptabil și susține că este necesară implementarea punctelor de testare în piețele din România, astfel încât orice român să poată verifica calitatea legumelor și fructelor pe care le achiziționează.

„Este strigător la cer! Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu!!! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă! Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică”, a declarat medicul în postarea sa.

Aceasta susține că este necesar ca în piețele din România să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, unde cetățenii să poată testa legumele și fructele pe care le cumpără. De asemenea, ea subliniază importanța ca autoritățile locale să se implice în supravegherea periodică a mărfurilor din piețele agroalimentare pentru a le testa nivelul de toxicitate.\

„Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel că orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate! EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR!”, a adăugat Adina Alberts.

Avertizarea doctorului Adina Alberts pune în lumină importanța controlului calității alimentelor și necesitatea unei mai mari implicări din partea autorităților pentru a asigura siguranța consumatorilor.