Am pus doar puțin din acest praf peste cartofi și au devenit o delicatesă

Este un fapt că majoritatea oamenilor iubesc cartofii prăjiți.

Aceasta se datorează a patru motive: rapiditatea pregătirii, ușurința de a găsi cartofi, capacitatea de a fi garnitură pentru multe feluri principale de mâncare și, nu în ultimul rând, gustul lor incredibil.

În acest caz, îți prezentăm cartofii prăjiți fără ulei. Această rețetă este destinată celor care doresc să aibă grijă de nivelul de colesterol și să se bucure de această delicatesă fără să se gândească la greutate sau la problemele de digestie cauzate de excesul de grăsimi.

Scopul este să obținem aceeași textură ca atunci când prăjim cartofii în tigaie cu mult ulei. Desigur, gustul va fi diferit, dar cu această tehnică vei observa că sunt foarte asemănători, gustoși și crocanți.

Pentru aceasta, vom folosi următoarele:

Ingrediente:

 • 3 cartofi mari
 • 1 albuș de ou
 • Piper măcinat, după gust
 • Sare fină, după gust

Pregătire:

 1. Pentru început, preîncălzim cuptorul la 200-220°C (foc mediu/puternic).
 2. Apoi, tăiem cartofii în bastonașe cu un cuțit lung (în măsura posibilului, să-i tăiem uniform, astfel încât fiecare să aibă o grosime de 1 cm).
 3. Punem toate bastonașele într-un recipient și adăugăm apă rece (cu gheață) și le lăsăm să stea timp de 30 de minute. Scopul este să eliminăm tot amidonul din cartofi printr-un șoc termic.
 4. După această perioadă, scurgem tot lichidul și uscăm cu ajutorul unui prosop absorbant toate bastonașele. Este important să ne asigurăm că rămân bine uscate, deoarece la momentul gătirii, vor părea că au fost fierte.
 5. Rezervăm bastonașele pentru un moment, iar în alt recipient batem albușul de ou cu puțină sare.
 6. Înmuiază toate bastonașele în albușul de ou bătut și pune-le într-o tavă sau formă potrivită pentru cuptor. Apoi, acoperim toată suprafața cu hârtie de copt.
 7. Introducem tava în cuptor și lăsăm să se coacă timp de 8 minute.
 8. După cele 8 minute, scoatem hârtia de copt și le mai lăsăm la cuptor până când cartofii sunt frumos rumeni. Monitorizează-i și amestecă-i din când în când pentru a evita arderea.
 9. Imediat ce îi scoatem din cuptor, trebuie să presărăm sare pentru ca aceasta să adere bine la cartofi.

Și gata, aceasta este rețeta, ușor de făcut. Iată ce îți recomandăm:

Trucuri și Sfaturi:

 • O altă opțiune este să păstrezi coaja de pe cartofi atunci când sunt gătiți, dar trebuie să te asiguri că sunt foarte bine spălați. Poți utiliza o perie sau o burete pentru a-i curăța bine cu multă apă.
 • Cuptorul este o metodă de gătire care este foarte potrivită atunci când încerci să ai grijă de sănătatea ta. Utilizarea hârtiei de copt sau a uleiului de pulverizare face ca numărul de calorii din mâncare să scadă semnificativ.
 • Poți adăuga orice fel de condimente pentru a pregăti acești cartofi. Îți recomandăm să presari puțin piper dulce, îi conferă un gust special.
 • Rețeta are o cantitate de ingrediente de bază. Poți să mărești proporțiile în funcție de numărul de persoane pentru care gătești în acea zi.