Anunț ANM de ultim moment! Vremea se schimbă radical în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț de ultim moment! Vremea se schimbă radical în România, astfel că în unele zone ale țării își vor face simțită prezența temperaturile scăzute și vremea urâtă. Iată care este prognoza meteo pentru următoarele zile, dar și la ce trebuie să te aștepți!

Anunț ANM de ultim moment! Vremea se schimbă radical în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în această zi, 22 aprilie, vor apărea ploi în averse, mai ales în jumătatea de sud a României. Ploi vor exista în Carpații de Curbură și cei Meridionali, dar și în zonele submontane. În localitatea Rădeană Gura Hond vor fi 19 grade Celsius, iar în Mahmudia vor fi doar 9 grade Celsius.

În Baia Mare, Timișoarași Oradea se înregistrează 19 grade Celsius, în Brașov 13 grade Celsius, iar în Sibiu 15 grade Celsius. În Transilvania s-au anunțat ploi și temperaturi cuprinse între 17 și 18 grade Celsius. Și în București se înregistrează tot 18 grade Celsius.

Temperaturi scăzute se vor înregistra în zona de est a Transilvaniei, unde se vor înregistra pe noapte doar 0 grade Celsius. În Brașov vor fi 2 grade, iar în Miercurea Ciuc 0 grade. În această noapte, în București vor fi 4 grade Celsius.

Începând cu ziua de mâine, 23 aprilie, temperaturile vor crește semnificativ, astfel că se vor atinge maxime de 20-21 de grade Celsius. De săptămâna viitoare, un val de aer rece își va face simțită prezența. În aproape toate regiunile țării, dar mai ales în cele de vest și nord-vest va fi vreme rea. În București, mâine se anunță și ploi, dar pe fondul unor temperaturi mai ridicate vor atinge 19 și 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică, 23 aprilie

Mâine, 23 aprilie, aproape pe tot teritoriul României, valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în mod normal. Cerul se arată variabil, cu unele înnorări pe timpul zilei, însă vor exista și averse.

La munte, la altitudini care depășesc 1800 de metri, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, dar va avea intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime ale acestei zile se vor încadra între 14 și 21 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între între 4 și 11 grade Celsius, însă vor fi mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor exista și condiții de ceață.

În București, cerul se arată variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe. Temperatyra maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 5 și 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea luni, 24 aprilie

Luni, 24 aprilie, vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări accentuate, iar în partea de vest a țării vor exista averse. Izolat vor exista cantități de apă însemnate, dar mai ales condiții de grindină.

La munte, unde există altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, dar va avea unele intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și în Moldova. Temperatura maximă se va situa între 14 și 20 de grade Celsius, iar temperatura minimă între 3 și 10 grade. Izolat vor exista condiții de ceață.

În București, cerul se arată variabil, cu înnorări temporare și averse scurte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade Celsius, iar cea minimă va fi între 7 și 9 grade Celsius.

Cum va fi vremea marți, 25 aprilie

Marți, 25 aprilie, vremea va fi instabilă. Vor exista înnorări, dar și averse în cea mai mare parte a României. În unele zone ale țării va cădea grindină, iar vântul va sufla slab și moderar în zonele de est și nord-vest ale țării. Temperaturile maxime vor fi situate între 13 și 20 de grade Celsius, iar temperaturile minime între 4 și 10 grade Celsius.

În București vor exista înnorări temporar accentuate, dar și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 18 și 19 de grade Celsius, iar cea minimă va fi între 8 și 10 grade Celsius.