Anunţ despre verdictul Simonei Halep! ITIA a dat răspunsul: Ne pare rău că nu…

Au venit o serie de reacții importante în procesul de dopaj în care este implicată Simona Halep. ITIA şi Sports Resolutions au oferit un răspuns oficial pe marginea acestui subiect, iar expertul în dreptul sportului, Cristian Jura, a precizat care sunt următorii pași de parcurs pentru marea sportivă.

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis – care a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep – şi tribunalul independent Sports Resolutions – care va judeca cazul privind scandalul de dopaj – au comentat pe marginea procesului de dopaj în care este implicată Simona Halep.

ITIA a ținut să arate că procesul este unul confidenţial și că totul se va desfășura în spatele ușilor închise.

“Procesul tribunalului independent este confidenţial şi se va desfăşura în privat. Ne pare rău că nu putem să fim mai deschişi în acest stadiu al procesului”, au arătat cei de la ITIA.

Sports Resolutions nu poate oferi detalii

Simona Halep se va duce la Londra, în aceste zile, unde va fi audiată în faţa celor de la Sports Resolutions. Forul independent a explicat că nu poate da detalii despre procesele în care sunt implicaţi sportivi.

“În calitate de organism independent, nu putem comenta niciun aspect al cazurilor, indiferent dacă acele cazuri nu au fost încă menţionate, în curs de judecare sau finalizate. Aceasta este aceeași abordare consecventă pe care o aplicăm tuturor solicitărilor externe pentru orice chestiune, pe care am încredere că le puteți aprecia.

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem ajuta în continuare”, a arătat Sports Resolutions, conform Fanatik.

Procesul este confidențial

La rândul său, Cristian Jura, a arătat că faptul că procesul este confidențial este un lucru absolut normal.

“Nu este ceva excepţional, ci este ceva normal. Va fi secret. Inclusiv la alte instanţe sportive, procesul este confidenţial. Diferă faţă de procesele care sunt în jurisdicţia naţională unde, în principiu, oricine poate intra în sală şi să asiste.

Aici, practic, rămâne la latitudinea părţilor dacă doresc ca procesul să fie deschis publicului, în engleză «open hearing» sau să fie secret. Este o chestiune procedurală, atâta tot”, a arătat Jura.

Etapele pe care trebuie să le parcurgă Simona Halep

“Etapele sunt simple. Urmează audierea, tribunalul de la Sports Resolutions urmează să se pronunţe. Deci, audiere, pronunţare şi după ce primeşte decizia, ea se poate adresa în termen de 21 de zile şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Dar asta după ce ia cunoştinţă de decizie şi este nemulţumită de această decizie”, a explicat Cristian Jura, conform sursei citate.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. Ulterior, forul internaţional a spus că paşaportul biologic al sportivei conţine iregularităţi.