Apa de ghimbir, prima alegere a nutriționistului – Cum ajută la topirea grăsimii de pe burtă

Trebuie să fi auzit sau citit despre multe rețete care să te ajute să slăbești, dar o singură rețetă (apa cu ghimbir) este plină de multe beneficii. Nu numai că arde excesul de grăsime, ci este benefică pentru sănătatea ta generală.

Pregătirea

Cu atât de multe rețete care vizează procesul de pierdere în greutate, trebuie să fie confuz. Încearcă apa cu ghimbir. O băutură răcoritoare care curăță corpul și elimină grăsimea. Excelent pentru detoxifiere.

Ingrediente

  • 3-4 felii de rădăcină de ghimbir
  • 1,5 litri de apă
  • lamaie (optional)

Începeți prin a fierbe 1,5 litri de apă la foc mic. Adăugați 3-4 felii de ghimbir în apa clocotită.
Fierbeți ghimbirul în apă la foc mic timp de 15 minute. Scoateți apa din aragaz și lăsați să se răcească.
Strecoară lichidul și vei avea un suc de ghimbir.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale apei cu ghimbir?

Reglează nivelul de colesterol

Ghimbirul are proprietăți medicinale care afectează foarte mult nivelul colesterolului. Colesterolul ridicat și obezitatea sunt strâns asociate cu anumite tipuri de cancer și boli de inimă. Apa de ghimbir ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism. În plus, apa de ghimbir are efecte antihipertensive și de subțiere a sângelui. Vești bune pentru cei cu hipertensiune arterială!

Proprietăți anti-inflamatorii puternice

Apa infuzată cu ghimbir este, de asemenea, eficientă în reducerea inflamației, a durerilor articulare și a umflăturilor, în special pentru afecțiuni precum reumatismul și artrita. Un articol publicat în Journal of Medicinal Food susține că aceste proprietăți antiinflamatorii puternice provin din rădăcina acestei legume uimitoare.

Antioxidant puternic

Ghimbirul este bogat în antioxidanți. Aceste substanțe chimice puternice curăță în mod eficient radicalii liberi și moleculele instabile cunoscute că dăunează celulelor sănătoase. Prejudiciul este grav și poate duce la multe boli, inclusiv anumite tipuri de cancer.

Protecție puternică împotriva cancerului

Se crede că apa cu ghimbir este puternică și eficientă în inhibarea și prevenirea dezvoltării cancerului.Un articol publicat în British Journal of Nutrition a constatat că ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Aceste beneficii sunt, de asemenea, motivul pentru care răspândirea unor tipuri de cancer poate fi redusă sau prevenită.