Breaking News! Primarul Cătălin Cherecheș a fost prins

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a căutat să evadeze de sub supravegherea legii, încercând să fugă din țară cu doar câteva zile în urmă. Cu toate acestea, tentativa sa de a se sustrage justiției a fost stopată, iar edilul a fost capturat în orașul Augsburg.

Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, a generat un val de controverse și incertitudine atunci când a dispărut din România înainte de pronunțarea sentinței finale în dosarul său de dare de mită. Edilul căuta să se sustragă justiției, rămânând negăsit pentru o perioadă semnificativă. Totuși, autoritățile germane au reușit să îi urmărească pașii și să îl localizeze în orașul Augsburg.

Cătălin Cherecheș a fost prins

Informațiile privind prinderea sa au fost confirmate în urma unei operațiuni coordonate între Poliția Română și cea germană. Capturarea lui Cătălin Cherecheș marchează un moment crucial în investigațiile legate de activitățile sale, aducându-l în fața responsabilităților legale pe care le are de îndeplinit.

„În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite Poliția Română.

Cătălin Cherecheș s-a opus arestării

Prinderea lui Cherecheș a avut loc marți seara, iar evenimentul a fost precedat de o serie de acțiuni desfășurate de polițiștii germani. Cherecheș a traversat granița în Ungaria vineri dimineață, utilizând o carte de identitate aparținând unui membru al familiei. Informațiile furnizate de autoritățile germane indică faptul că, împreună cu o mătușă, Cherecheș intenționa să părăsească Germania, călătorind cu o viteză extrem de ridicată, aproape de 200 km/oră.

Planurile sale de evadare au fost îngreunate atunci când au ajuns la o gară, unde intenționau să abandoneze vehiculul și, eventual, să ia un taxi. Însă, polițiștii bavarezi au intervenit prompt, capturându-l în flagrant pe fostul primar și pe însoțitoarea sa. Cei doi au fost reținuți și se află acum sub custodia autorităților germane, care coordonează procesul de extrădare pentru a-l aduce înapoi în România.

Inițial, bărbatul a fost extrem de agitat și a refuzat arestarea, motiv pentru care oamenii legii au intervenit în forță. Astfel, fostul primar s-a ales cu hainele rupte și cu multe zgârieturi pe față.