Când are loc următoarea mini-vacanță pentru români? Cine se bucură de 5 zile libere

Iată când are loc următoarea mini-vacanță pentru români și cine se bucură de 5 zile libere!

Minivacanță iunie 2023

Românii se pot bucura de o nouă minivacanță în luna iunie 2023, care va dura cinci zile. Potrivit deciziei luate de guvern, ziua de 2 iunie va fi zi liberă pentru angajații din sectorul public, deoarece cade între Ziua Copilului și sărbătoarea Rusaliilor. Asfel, guvernul va face punte între ziua de 1 Iunie- Ziua Copilului care este zi liberă națională și sărbătoarea Rusaliilor care pică în 2023 pe data de 4, respectiv 5 iunie, duminică și luni.

Această decizie a fost luată în luna decembrie a anului trecut, astfel încât angajatorii și angajații să poată planifica zilele libere pentru întregul an, 2023.

Cine nu se bucură de minivacanța din iunie 2023
Deși minivacanța va fi de cinci zile, nu toți angajații din România se vor putea bucura de ea. Aceasta nu se va aplica la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, precum și magistraţilor și celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese.

Calendar zilele libere legale în 2023
Iată zilele libere legale care au mai rămas de luat în 2023!

1 iunie – joi – Ziua Copilului
4 iunie – duminică – Rusalii
5 iunie – luni – a doua zi de Rusalii
15 august – marți – Adormirea Maicii Domnnului
30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei
1 decembrie – vineri – Ziua Marii Uniri
25 decembrie – luni – Crăciunul
26 decembrie – marți – A doua zi de Crăciun
două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.