Cât de mult trebuie să cheltuiți la o cununie civilă în 2023?

Cum să alegi cadoul potrivit pentru o cununie civilă în 2023

Cu sezonul nunților și a botezurilor în plină desfășurare, mulți se întreabă cât ar trebui să ofere ca dar la o cununie civilă în anul 2023. Este important să ținem cont de mai multe aspecte atunci când vine vorba despre alegerea unui cadou potrivit.

Dacă ai fost invitat la o cununie civilă, este esențial să ții cont de relația pe care o ai cu mirii și de venitul tău lunar. Dacă nu știi exact cât ar trebui să oferi ca dar, o sumă de cel puțin 400 de lei este considerată potrivită în 2023.

Deși nu există o sumă standard pe care să o oferi la o cununie civilă, este important să acorzi atenție darului pe care îl alegi și să îți pui în valoare creativitatea. În general, rudele lasă în jur de 700-800 de lei de persoană, iar nașii oferă cel puțin 3.500-4.000 de lei, în funcție de buzunar.

Ce cadouri potrivite poți oferi la o cununie civilă în 2023

Poți să îți impresionezi prietenii sau familia cu un cadou memorabil, care să le ofere nu doar utilitate, ci și o poveste. Ideal ar fi să alegi un cadou care să reflecte personalitatea mirilor și interesul lor comun.

Printre cadourile care pot fi oferite se numără tablouri, diverse electrocasnice, gadgeturi, set de tacâmuri sau decorațiuni personalizate pentru casă. Pentru a aduce un plus de atenție cadoului, poți alege să personalizezi obiectele cu numele mirilor sau cu o mesaj special. De asemenea, halatele de baie pot fi un cadou practic și util, care să aducă puțin romantism în viața de cuplu.

În final, alegerea cadoului potrivit ar trebui să reprezinte o experiență plăcută și creativă. Este important să alegem un cadou care să reflecte o latură personală și care să transmită un mesaj pozitiv către cei doi miri care își unesc destinele.

Indiferent de cadou, este important să sărbătorim iubirea și să ne bucurăm de ocaziile care ne aduc împreună cu cei dragi.