Ce efecte benefice are siropul de păpădie asupra organismului

Siropul de păpădie a devenit produs montan. Produse montane sunt acele produse obţinute din materii prime care provin din zona montană şi sunt prelucrate tot acolo. Pe scurt, cea mai sănătoasă hrană. Siropul de păpădie este acum atestat de Ministerul Agriculturii și Agenția Zonelor Montane.

Siropul de păpădie și-a făcut loc în cămara produselor montane. Sunt atestate de Ministerul Agriculturii și Agenția Zonelor Montane și îi dau cumpărătorului asigurări că sunt bio. Produsele tradiționale sunt tot mai căutate pe piața românească, pentru că sunt obținute din materii prime locale. Nu conțin aditivi alimentari și sunt prelucrate manual, după rețete din bunici.

În Gorj, sunt atestate ca produse montane aproximativ 20 de produse. Printre aceste, siropurile de tot felul de flori de câmp. Acum e sezonul păpădiei așa că vedem cum se prepară siropul de păpădie și aflăm pentru ce e bun.

„Reţeta este foarte, foarte simplă. Florile odată culese sunt spălate foarte bine, apoi sunt puse la fiert. După ce fierbe sunt strecurate, se adaugă zahărul. Secretul gospodinelor din Novaci este că fac siropul de păpădie direct la ceaun pentru că aşa e mai gustos. Siropul de păpădie a intrat şi în cămara produselor montane. Asta înseamnă că e garanţia că aceste produse sunt sănătoase. Florile sunt culese din zonele montone, din zone deloc poluate şi acest logo de produs montan le dă cumpărătorilor garanţia că aceste produse sunt 100% naturale. Are şi foarte multe beneficii. Este o sursă bogată de vitamine şi antioxidanţi şi de-a lungul timpului a fost folosită în tratamentul mai multor afecţiuni. Este, aşadar, o plantă folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament”, transmite reporterul Observator, Diana Speretoiu.