Ce nu ar face un bunic pentru a-şi vedea nepoţii fericiţi?

Ce nu ar face un bunic pentru a-şi vedea nepoţii fericiţi? Ei sunt lumina ochilor lor, sunt rodul dragostei copiilor lor şi moştenirea unei familii care creşte şi continuă în timp. Un bunic, şi de ce nu, chiar un străbunic, ar putea chiar să ia locul mamei sau tatălui dacă unul dintre ei este ocupat sau are probleme neprevăzute. Străbunicul din centrul acestei poveşti adorabile nu s-a gândit de două ori şi şi-a însoţit cu bucurie strănepoata chiar în prima zi de şcoală.

Povestea este relatată de Macarena Bazàn, mama micuţei Luz, o fetiţă care urma să intre în clasa întâi. Revenirea la şcoală este un moment extrem de important, iar fetiţa avea nevoie de un însoţitor de nădejde. Din păcate, aşa cum povesteşte Macarena pe profilul ei de Facebook, ea nu putea fi acolo pentru Luz din cauza unei probleme neprevăzute la locul de muncă şi era disperată să rezolve cumva aceasta situaţie: cine ar fi putut să-i însoţească fiica şi să-i dea curaj în această zi atât de importantă?

Nimeni altul decât bunicul Macarenei şi străbunicul lui Luz era acolo pentru a-şi susţine familia!

Uimită de această propunere neaşteptată şi atât de frumoasă, Macarena nu şi-a putut stăpâni bucuria şi a povestit-o pe Facebook: „Mama nu a putut participa la prima zi de şcoală elementară din cauza serviciului, dar cineva frumos îmbrăcat, cu cămaşă, pantaloni şic şi pantofi i-a ţinut locul”. Acest bărbat foarte frumos a sunat la uşa apartamentului pentru a-şi duce strănepoata în prima zi de şcoală. Emoţiile sale erau mai mari decât ale lui Luz şi inima mi s-a topit când am văzut-o alergând în braţele lui, bucuroasă să-l vadă sosind şi pentru că ştia că va fi însoţitorul ei în această zi importantă. Sunt recunoscătoare în fiecare zi că îl avem lângă noi. „Papy Tito” este îngerul nostru păzitor! ”

Povestea tandră a fost însoţită de o poză care a impresionat profund utilizatorii reţelei de socializare: Macarena văzută din spate, cu străbunicul său însoţind-o chiar în prima zi de şcoală.

În ciuda diferenţei de vârstă dintre cei doi, se pare că dragostea şi afecţiunea depăşesc toate obstacolele create de trecerea inexorabilă a timpului: nu este niciodată prea târziu să te faci util şi să-ţi ajuţi familia, aşa cum a procedat şi „Papy Tito”, străbunicul pe care probabil am fi vrut cu toţii să-l avem în copilărie !