Ce pățesc femeile care nu se spovedesc și împărtășesc înainte de Paște. Ce spun preoții ortodocși

Preoții recomandă tuturor creștinilor să se spovedească și împărtășească înainte de Sărbătorile Pascale. Creștinii vor reuși să lase în urmă păcatele lor, astfel că îl vor întâmpina pe Iisus Hristos cu inima curată.

Spovedania și împărtășirea sunt două practici importante în biserica ortodoxă. Cei mai mulți creștini aleg să meargă în lăcașele de cult pentru a le practica, reușind să scape de necazurile care îi copleșesc în anumite momente.

Ce se întâmplă cu femeile care nu se împărtășesc și nu se spovedesc

Preoții au afirmat că femeile care nu se spovedesc și împărtășesc înainte de Sărbătorile Pascale nu vor primi binecuvântarea și iertarea păcatelor. În biserică, aceste două practici sunt esențiale pentru orice creștin. Femeile sunt încurajate să se pregătească pentru ele folosindu-se de meditație, post și rugăciune.

Deși spovedania nu este obligatorie, această taină îi ajută pe creștini să se curețe de păcate. Preoții recomandă ca împărtășania să aibă loc în noaptea de Paște, fiind un moment prielnic, conform bibliei. Înainte de a te împărtăși, ai nevoie să spovedanie făcută la unul dintre preoți.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, a menționat părintele Andrei Atudori.

Când se face împărtășania în timpul Postului Paștelui

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au recomandat ca împărtășania să aibă loc la fiecare Liturghie, în Joia Mare, de Paște, precum și la Cincizecime. Postul ține o durată de 40 de zile, începând pe 27 februarie și se termină la Sfintele Paști, când are loc Învierea lui Iisus Hristos, pe 16 aprilie 2023.