Constantin Enceanu, Prăbuşit De Durere. Artistul Traversează Momente Cumplite: „S-A Rupt Ceva Din Mine. Am Început Să Urlu”

Pe 6 noiembrie 2023, se împlinesc doi ani de le trecerea în nefiinţă a artistului mehedinţean Petrică Mîțu Stoian. Constantin Enceanu încă nu a putut să accepte pierderea bunului său prieten şi suferă cumplit de fiecare dată când şi aminteşte de el.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață într-un spital din Reșița, în urma unui șoc traumatic. Regretatul artist apelase la un tratament cu oxigen hiperbaric pentru a scăpa de efectele post-COVID-19.

Constantin Enceanu nu a trecut peste moartea lui Petrică Mîțu Stoian

În cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai, Constantin Enceanu a dezvăluit că rana din sufletul lui provocată de dispariţia prematură a bunului său prieten este, încă, nevindecată. Acesta a rememorat momentul în care a aflat cumplita veste şi care i-a produs un şoc puternic.

Nu m-am împăcat cu moartea lui, n-o să mă împac niciodată. A fost prea dură moartea lui Petre. A fost prea dură, în primul rând, cu el și apoi cu mine, pentru că mi-a luat unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. În momentul când am aflat vestea asta cumplită am oprit mașina și am avut un moment în care l-am urât pe Dumnezeu. Am spus că nu se poate să faci o astfel de nedreptate. S-a rupt ceva din mine și am zis: «Doamne, nu poți să fi atât de rău. De ce?!».(…) Am început să urlu.

Lucrurile erau atât de frumoase și Petre avea atât de multe lucruri de spus în viața artistică. Nu poți să îi frângi aripile unui om, atât de dur. Vorbeam la telefon cu domnul profesor Gușman, impresarul lui Petre, care era la spital și îmi spunea că deja nu este bine, că pulsul a scăzut. Vorbind cu dânsul la telefon, Petre a murit. Atunci am închis telefonul, am oprit mașina și am început să urlu. De data asta, așa cum am mai spus, am avut un moment în care l-am urât pe Dumnezeu, dar poate că El a știut mai bine ce face.

Ce am pus în versurile cântecului dedicat lui Petrică, a fost ceea ce am simțit. Drept dovadă, impactul a fost extraordinar de mare. În numai câteva săptămâni a avut aproape 3 milioane de vizualizări, ce nu este la îndemâna oricărui cântec, mai ales dacă este trist. Lucrul acesta spune multe”, a spus Constantin Enceanu, cu ochii în lacrimi.

Enceanu şi Mîţu Stoian, o legătură de o prietenie strânsă: „A realizat că în mine are un prieten de încredere”

Constantin Enceanu a povestit că legătura lui de prietenie cu Petrică Mîțu Stoian a fost una extrem de puternică. Se înţelegeau din priviri şi îşi citeau gândurile instantaneu.

Relația mea cu Petre a fost una dintre cele mai frumoase relații de prietenie și de bun exemplu pentru foarte mulți din showbiz, și nu numai din showbiz, din viața asta de zi cu zi. Nu știu de ce, dar de când ne-am cunoscut și, mai ales, de când am devenit colegi, am simțit o apropiere, ca oameni, extraordinar de puternică între noi.

Ne citeam gândurile din priviri, foarte ușor ne completam, exista acea chimie. Petre, prin felul lui de a fi, prin șarmul lui, a reușit ca relația noastră să se apropie, a realizat că în mine are un prieten de încredere, pentru că de foarte multe ori ne sfătuiam, lucrul ăsta ne-a făcut să ne apropiem foarte mult”, a mai spus Constantin Enceanu în emisiunea moderată de Denise Rifai.