Consumați borș de tărâțe – Face minuni pentru ficat, bilă, colon, rinichi, indigestie, alcoolism, căi respiratorii și tuberculoză

Borșul este un preparat specific bucătăriei românești și este un remediu terapeutic minunat pentru o serie lungă de afecțiuni la care medicamentele moderne dau greș de multe ori. Puterea terapeutică a borșului se datorează drojdiei de bere care ajută fermentația și conține vitaminele din complexul B, D și H, minerale, enzime și oligoelemente vitale pentru sănătate (magneziu, fosfor, calciu; seleniu, crom).

Borșul, sau zeama, rezultată din macerarea tărâțelor de grâu conține și un complex de vitamine B și C, minerale, carbohidrați și aminoacizi esențiali. Are beneficii multiple pentru sănătate și este un produs natural, bogat în enzime.

Cura cu borș este recomandată de către nutriționiști pentru a revigora întregul organism: câte 1 cană cu borș cu 15 minute înainte de fiecare masa principală, timp de 20 de zile. După o pauză de 7 zile cura se poate relua. În caz de probleme cu bila sau ficatul, se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă câte o cană de borș.

Calități curative, acțiune farmaceutică

  • Trezește omul din beție, înlătură aproape toate simptomele intoxicației cu alcool
  • Perfect în caz de boli respiratorii cronice: astm, bronșită, sinuzită
  • Adjuvant în tuberculoză, alcoolism, vomă, oboseală cronică, indigestie
  • Curăță colonul și rinichii
  • Tratează litiaza urinară
  • Previne cancerul de colon
  • Întărește funcția organelor interne

Scade tensiunea, nivelul glicemiei și nivelul colesterolului

Remediu excelent pentru cardiaci ce suferă de infarct miocardic, hipertensiune arterială și alte boli de inimă

Împotriva bolilor respiratorii precum astm, sinuzită sau bronșită, se recomandă 2 căni de borș zilnic, în cure de 3 săptămâni. În caz de tuberculoză, se bea în fiecare zi o jumătate de litru de borș pe stomacul gol, înainte de mesele principale.

În caz de vomă sau indigestie, se bea zilnic o jumătate de pahar sau 1 pahar de borș înainte de masă iar pentru oboseala cronică 500 ml de borș dintr-o dată pentru a revigora rapid organismul și sistemul nervos.