Crinul păcii – purifică aerul și aduce noroc în casă

Crinul păcii, care mai este denumit și Spathiphyllum wallisi, este o plantă originară din America Centrală și America de Sud. Această plantă crește, pe lângă arborii din pădurile tropicale, dar dacă este îngrijită corespunzător, poate înflori și în ghiveci. Dacă îți dorești să ții o astfel de plantă la tine în casă, trebuie să-i oferi un mediu propice, asemănător celui din pădure.

Pe lângă faptul că este o plantă decorativă foarte frumoasă, crinul păcii oferă o mulțime de beneficii. Crinul păcii poate purifica aerul din cameră, așadar o poți pune exact acolo unde ai nevoie de un aer mai curat.

Crinul păcii îngrijire – cum se îngrijește corect această plantă?

Solul potrivit pentru plantarea crinului păcii este cel fertil cu PH ușor acid, care poate reține apa și poate asigura drenajul potrivit. Dacă vrei să te bucuri de frumusețea și beneficiile crinului păcii, pune-l într-un ghiveci cu un amestec de nisip, scoarță de copac fărămițată și turbă (în părți egale).

De asemenea, trebuie să te asiguri că solul este întotdeauna umed. Ai grijă însă să nu pui prea multă apă, pentru că această plantă nu tolerează solul udat în exces, în care băltește apa. Deși crinul păcii este rezistent la dăunători, excesul de apă din sol poate face ca în pământ să se formeze musculițe albe, iar planta să putrezească.

Crinul pacii planta purificatoarePlantele cresc și înfloresc diferit în funcție de lumina pe care o primesc. Probabil ai observat deja că plantele care nu primesc foarte multă lumină au petale mai lungi și mai firave în timp ce plantele care stau într-un loc cu multă lumină au frunze de culoare verde deschis și sunt mai bogate.

În ceea ce privește crinul păcii, acesta nu trebuie să stea în lumina directă a soarelui, pentru că există riscul să nu mai facă flori, iar frunzele sale să devină palide. Pentru a crește armonios, această plantă trebuie să fie amplasată într-un loc în care temperatura variază între 20-26 grade C.

Pe timpul nopții, crinul păcii poate rezista la temperatura de cel puțin 7 grade C, iar pe timpul zilei, în anotimpul călduros, poate tolera o temperatură de cel mult 35 grade C. O astfel de plantă nu va crește niciodată armonios dacă va sta doar la temperaturi foarte mari sau foarte mici.

Pe timpul verii, crinul păcii trebuie udat prin pulverizare. De asemenea, în anotimpul cald, planta necesită fertilizare cu îngrășăminte minerale NPK. Fertilizarea se face o dată la 14 zile, în perioada de înflorire.

Primăvara, pământul de deasupra trebuie înlocuit cu unul proaspăt pentru ca planta să se dezvolte normal. În cazul în care ghiveciul rămâne mic, planta trebuie replantată într-unul nou, mai mare.

Crinul pacii planta de casa

Crinul păcii – boli și dăunători

Așa cu am spus și în rândurile de mai sus, crinul păcii este rezistent la boli. Cele mai multe probleme apar atunci când planta este udată în exces. Păduchii de frunze și păianjenul roșu sunt cei mai mari dăunători ai crinului păcii.

Dacă planta a fost atacată de acești dăunători, trebuie pulverizată cu o soluție specială, care se găsește atât în florii cât și în farmaciile fitosanitare. Prin pulverizarea plantei cu această soluție dăunătorii vor fi distruși, iar planta își va reveni.

Crinul păcii semnificație – ce simbolizează această plantă?

Crinul păcii simbolizează speranța, puritatea, pacea și liniștea. Această plantă face parte din genul Spathiphyllum care mai cuprinde alte 29 de plante. În latină, spathiphyllum înseamnă „pace și prosperitate”. În creștinism, crinul păcii simbolizează și învierea lui Hristos.

O persoană care caută pacea interioară ar trebui să-și pună în cameră această plantă, deoarece se crede că îi ajută pe oameni să trăiască în armonie atât cu ei înșiși cât și cu cei din jur.

Dacă îți place să oferi flori celor dragi poți cumpăra flori pentru diverse evenimente de la anemone.ro – vezi ce aranjamente florale poți găsi aici.

Crinul păcii înflorire – cât timp rezistă florile plantei?

Această plantă delicată grațioasă crește sub formă de tufă și poate atinge o înălțime de 30-50 cm. Se diferențiază foarte ușor de celelalte plante de apartament. Crinul păcii are frunze de culoare verde intens, lucioase și flori albe sau galbene cu o inflorescență crem-maro.

Crinul pacii planta decorativa de casaFloarea crinului păcii se numește spadix de aceea, această plantă mai este cunoscută și ca „floarea lunii” sau „voalul alb”. Planta înflorește foarte tare primăvara, însă și vara și toamna face câteva flori. După aproximativ 10-14 zile, culoare florilor devine verde și mai rezistă cel mult 21 de zile.

 Crinul păcii feng shui – aduce noroc această plantă?

Potrivit principiilor feng shui, crinul păcii aduce noroc în casa în care trăiește. Cei care se mută într-o casă sau într-un apartament nou ar fi bine să-și cumpere această plantă. Se spune că ușile casei se deschid lăsând norocul să între în interior, atunci când în locuință există această plantă.

Recomand să citești și despre ciuboțica cucului pentru a afla ce efecte benefice are această plantă asupra sănătății.

Pe lângă faptul că aduce noroc, crinul alb purifică aerul din camere. Deci îl poți așeza în orice loc din casă în care dorești să îmbunătățești calitatea aerului. De asemenea, se crede că această plantă crește cantitatea de oxigen din cameră și asigură o umiditate potrivită.

Tot în practicile feng shui, această plantă este folosită pentru a neutraliza radiațiile emise de televizor și calculator.

Planta Decorativa cu flori albe

Crinul păcii beneficii – de ce este bine să ai această plantă în casă?

Planta decorativă crinul păcii oferă multe beneficii pentru sănătate. Dacă vei pune această plantă în dormitor, vei respira un aer mai curat și vei dormi mai bine. În plus, dimineața nu te vei mai trezi cu nasul sau gâtul uscat.

Crinul păcii îți înfrumusețează casă deoarece are flori și frunze uimitor de frumoase. Ar fi bine să o pui într-un ghiveci frumos, pentru a o face să arate și mai bine.

Poți pune această plantă și în baie, deoarece absoarbe umiditatea și previne formarea mucegaiului. Știm cu toții cât de dăunător este mucegaiul, deci clar nu vrem să ne confruntăm cu el.

Citește despre florile de casă și vezi ce flori se potrivesc cel mai bine în locuința ta pentru a face cea mai bună alegere.

Femeile trebuie să știe că această plantă are capacitatea de a atrage vaporii degajați de acetonă. Dacă obișnuiești să-ți faci unghiile acasă și folosești frecvent acetona ar fi bine să-ți pui această plantă în locuință pentru a absorbi acei vapori nesănătoși și a purifica aerul.

Crinul păcii are proprietăți calmante și este benefică pentru persoanele care suferă de depresie sau anxietate. Această plantă îi poate ajută pe aceștia să se bucure mai mult de viață.

Planta Decorativa pentru apartament

Crinul păcii roșu

Am căutat crinul păcii cu flori roșii dar nu l-am găsit nicăieri, peste tot am găsit doar planta cu flori albe. Dacă cineva dintre voi are această plantă acasă, îl rog să ne lase un comentariu în secțiunea de mai jos.

De asemenea, dacă este posibil, mi-aș dori să  încarce și o poză cu planta, pentru a vedea cum arată.

Crinul păcii preț

Crinul păcii poate fi cumpărat atât din florării și magazine care vând plante decorative, cât și de pe site-urile online care vând flori. Prețul unei astfel de flori diferă în funcție de înălțimea ei, de exemplu o plantă cu înălțimea de 45 cm costa, în momentul în care am scris acest articol, aproximativ 40 Ron.

Desigur, prețul diferă de la un magazin la altul. Dacă preferi să comanzi floarea de pe internet, ia în calcul și taxa de livrare pe care trebuie să o plătești. În general, taxa de transport este în jur de 15 Ron, iar livrarea se face în aproximativ 1-3 zile lucrătoare.

Ce inseamna Feng Shui si cum ne poate schimba aceasta arta intreaga viata?

Aceasta practica asiatica dateaza de peste 4000 de ani si este una dintre cele mai misterioase din lumea intreaga. Feng Shui ne invata cum sa folosim si aranjam spatiul in care locuim pentru a obtine anumite beneficii si efecte terapeutice.

Se spune despre casa ca ea reprezinta corpul omenesc: peretii repezinta pielea , camerele reprezinta organele interne, iar structura casei reprezinta corpul si picioarele.
Ochii sunt asimilati cu ferestrele, iar dezordinea din casa se reflecta foarte mult in interiorul nostru, ea generand diferite boli.

Foarte multi terapeuti ne recomanda sa ne alegem cu atentie obiectele pe care le detinem, dar si modul in care le pozitionam in casa. Cel mai puternic simbol chinezesc, Wo Iou-ul are capacitatea de a absorbi chi-ul negativ. Daca el este de culoare aurie, acest simbol iti poate aduce abundenta si prosperitate in casa, mai ales daca se afla intr-o incapere unde pe masa se afla mere, cirese, struguri sau portocale ( ele atrag energii pozitive, belsugul si sanatatea ).

Culorile joaca un rol important in Feng Shui si numai datorita lor putem aduce anumite energii in casa noastra. Una dintre cele mai intalnite culori in Feng Shui este verdele, culoare asociata cu energia lemnului, a actiunii si a cresterii. Ea poate fi folosita pentru colorarea peretilor sau pentru diverse obiecte decorative. Plantele din bambus sunt foarte norocoase daca le tii in partea de Est a casei .

Cel mai reprezentativ simbol al Feng Shui-ului ramane statueta lui Buddha zambind. Se spune ca el aduce fericire si alunga gandurile rele daca este tinut in dormitor sau in camera in care iti petreci cel mai mult timpul.
Se spune despre aceasta arta minunata ca ajuta foarte mult familia si mariajul, asa ca este indicat sa luati impreuna deciziile legate de pozitionarea obiectelor din casa.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉