Cum amâni bătrânețea? Alimentația, secretul tinereții și al frumuseții Anei Aslan. Iată detaliile care au ținut-o în viață până aproape de 92 de ani!
Obiceiurile alimentare ale Anei Aslan
Ana Aslan, una dintre cele mai cunoscute personalități ale industriei medicale din România, a lăsat o moștenire inestimabilă în lumea gerontologiei. Printre secretele ei pentru a se menține cât mai tânără se numără o alimentație strictă, bazată pe multe legume și fructe, dar și pe carne de vită, aliment care nu lipsea niciodată din rutina ei zilnică.
Despre obiceiurile alimentare ale Annei Aslan a vorbit chiar fosta ei menajeră, care a dezvăluit că medicul avea o rutină strictă și respecta întotdeauna aceeași oră a mesei – 13:30. Chiar și atunci când era singură acasă, își îmbrăca o ținută elegantă și se însoțea de bijuterii prețioase, ca și cum ar fi fost într-o cină la restaurant.
Pe lângă alimentele pe care le consuma, Ana Aslan evita alimentele procesate și din conservă, recomandând și pacienților săi o alimentație cât mai naturală. Mai mult, ea însăși gătea anumite preparate, alături de bucătarul ei, pentru a se asigura că mâncarea era proaspătă și făcută din ingrediente de calitate.
Deși avea o dietă riguroasă, Ana Aslan nu se privea cu strictete la dulciuri. Când avea poftă de ceva dulce, cerea o singură bomboană, arătând că echilibrul și moderarea sunt cheia pentru o alimentație sănătoasă și pentru a menține tinerețea cât mai mult timp posibil.
„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se satură niciodată, când îi era foame zicea: „Dă-mi o bomboană!” Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata
Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.”, a dezvăluit Ioana Preda, potrivit Playtech.
Alimentația, secretul tinereții și al frumuseții Anei Aslan
În concluzie, alimentația sănătoasă și echilibrată a fost unul dintre secretele medicului Ana Aslan pentru a se menține cât mai tânără și sănătoasă pe parcursul vieții sale. Aceasta a trăit până aproape de 92 de ani și a reușit să dovedească că, prin adoptarea unor obiceiuri alimentare corecte, bătrânețea poate fi amânată și sănătatea poate fi menținută la cote optime.
Deși Ana Aslan avea o dietă destul de riguroasă, aceasta nu era neapărat o dietă restrictivă. Ea își îngrijea foarte mult organismul și se asigura că primește tot ce are nevoie pentru a fi sănătos și pentru a-și menține tinerețea cât mai mult timp posibil.
În plus, Ana Aslan a transmis multor oameni importanța unei alimentații sănătoase și a adus această idee și în dieta pacienților săi. Astfel, ea a ajutat multe persoane să se bucure de o viață sănătoasă și longevivă, prin intermediul alimentației și a altor obiceiuri sănătoase.
Deși Gerovitalul H3, medicamentul creat de Ana Aslan, a fost foarte popular în anii ’60, ’70 și ’80, acesta a fost în cele din urmă interzis din cauza efectelor sale secundare. Însă, importanța unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos, în general, rămâne un subiect de interes și de cercetare în medicină și știință.
În concluzie, Ana Aslan a reușit să demonstreze că o alimentație sănătoasă și echilibrată poate fi cheia pentru o viață sănătoasă și longevivă. Prin urmare, ea rămâne și în zilele noastre un exemplu de urmat și o sursă de inspirație pentru multe persoane care doresc să își îmbunătățească stilul de viață și să trăiască o viață mai sănătoasă și mai fericită.