Cum poate o lingură de ulei de cocos pe zi să îmbunătățească sănătatea tiroidiană și să prevină problemele de sănătate

Probabil ați auzit despre unele dintre beneficiile uimitoare ale uleiului de cocos, dar despre  beneficiul pe care îl descriem mai jos s-ar putea să nu fi auzit. S-a dovedit că uleiul de cocos poate ajuta la rezolvarea problemelor asociate cu o tiroida sub-activă.

O tiroidă sub-activă duce la ceea ce este cunoscut sub numele de hipotiroidism. Apare atunci când glanda tiroidă nu poate produce suficient hormon tiroidian pentru a menține corpul să funcționeze corect, determinând încetinirea funcțiilor corpului, inclusiv a metabolismului.

Ulei de cocos și hipotiroidism

Beneficiile uleiului de cocos pentru problemele tiroidiene provine din acizii grași unici cu lanț mediu. Acidul lauric, un tip de trigliceride cu lanț mediu găsit în uleiul de cocos, are proprietăți excelente antiinflamatorii și antimicrobiene. Acidul capric are proprietăți antimicrobiene și antivirale puternice, iar acidul caprilic se mândrește cu o serie de beneficii pentru sănătate, datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene.

Cum se folosește uleiul de cocos

Pentru probleme legate de hipotiroidă, utilizați ulei de cocos extravirgin. Aproximativ 1 lingură poate fi consumată în fiecare zi. Încercați să adăugați ulei de nucă de cocos extravirgin la ceaiul fierbinte, cafea sau lapte, folosiți-l în gătitul zilnic, adăugați-l la smoothie-uri sau puneți-l în salată.

Uleiul de cocos poate ajuta la tratarea acestor probleme, adesea cauzate de o tiroida sub-activă:

1. Ajută la pierderea în greutate

Creșterea inexplicabilă în greutate este unul dintre cele mai comune și poate unul dintre cele mai frustrante simptome ale hormonilor tiroidieni scăzuti. Pierderea în greutate devine o sarcină mult mai grea pentru cei care suferă de o tiroidă subactivă, deoarece hormonii tiroidieni au un impact direct asupra metabolismului organismului. Un studiu publicat în Journal of Nutrition a arătat că trigliceridele cu lanț mediu au un efect de sațiere mai mare, ceea ce poate ajuta la facilitarea pierderii în greutate.

2. Îmbunătățește metabolismul

O tiroidă subactivă poate provoca oboseală constantă, lăsând organismul fără energie. Acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos sunt capabili să intre în mitocondrii pentru a ajuta grăsimile să se transforme în energie și să stimuleze metabolismul. Când este ingerat, acidul lauric din uleiul de cocos se transformă în monolaurină, care îmbunătățește metabolismul, precum și sistemul imunitar.

3. Combate inflamația

Cei care suferă de o afecțiune tiroidiană experimentează adesea dureri musculare și articulare din cauza inflamației de la niveluri hormonale dezechilibrate. Uleiul de cocos suprimă în mod natural inflamația și ajută la repararea țesuturilor, făcându-l foarte eficient în tratamentul hipotiroidismului pentru a reduce inflamația și a combate durerea.

4. Ameliorează constipația

Hormonii tiroidieni scăzuti încetinesc funcțiile organismului, inclusiv tractul digestiv, intestinul subțire și intestinul gros. Această afecțiune slăbește, de asemenea, contracția mușchilor care căptușesc tractul digestiv, ducând la constipație. Acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos oferă energia necesară celulelor intestinale pentru a stimula mișcările intestinale, iar uleiul de cocos funcționează ca un laxativ natural pentru a ajuta lucrurile să meargă mai bine.

5. Tratează pielea uscată, descuamată

Scăderea hormonilor tiroidieni din organism poate provoca uscarea pielii. Când sunt aplicați local, acizii grași din uleiul de cocos ajută la restabilirea umidității pierdute și la îmbunătățirea sănătății pielii.

6. Previne căderea părului

O problemă a tiroidei poate afecta multe părți ale corpului, inclusiv foliculii de păr. Acidul lauric din uleiul de nucă de cocos este capabil să ofere părului proteinele de care are nevoie pentru a rămâne sănătos și puternic, pentru a reduce căderea părului.