Cum să faci ca cactusulsă crească și să înflorească tot timpul anului.

Dacă există o plantă tipică pentru sezonul rece al anului, aceasta este fără îndoială cactusul de Crăciun, sau Schlumbergera. Deși înflorește în timpul sărbătorilor de iarnă, este important să îngrijești bine această plantă pentru a obține multe flori.

În acest articol, vă vom prezenta principalele tratamente pentru cactusul de Crăciun și vă vom explica cum să-l înmulțiți pentru a obține mai multe plante.

Cactusul de Crăciun este o plantă relativ ușor de îngrijit. Dacă este plasat într-un loc luminos, departe de lumina directă a soarelui care ar putea arde frunzele, și se menține la o temperatură între 18 și 24°C, planta va crește sănătoasă și puternică.

Colocați butașii într-un loc luminos, dar protejat de lumina solară directă. Udă cu moderație și pulverizează periodic frunzele.

După 1 sau 2 luni, vor fi formate primele rădăcini, puteți verifica acest lucru mișcând ușor butașii. Dacă au rădăcini, transplantați-i în ghivece individuale pentru a crește.

Îngrijirea cactusului de Crăciun
În timpul primăverii și verii, udați doar atunci când stratul superior al solului este uscat și asigurați-vă că planta are o bună drenare.

Cactusul de Crăciun poate suferi dacă pământul din ghiveci este prea rece și umed. În timpul iernii, este important să udăm cu moderație.

De asemenea, este important să transplantați cactusul de Crăciun la fiecare 1 sau 2 ani, preferabil în primăvară și puțin după ce iese din perioada de inactivitate.

La transplantarea cactusului de Crăciun, folosiți un ghiveci mai mare și aplicați un îngrășământ specific pentru cactus pentru a stimula creșterea și înflorirea acestuia.