Cutremure puternice, simultan, în două județe din România! Seismele au fost resimțite în mai multe orașe

Două cutremure au avut loc marți, 6 iunie 2023, în România, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Un cutremur de 4,5 grade a avut loc în județul Huneadoara, în urmă cu puțin timp. Simultan, un alt cutremur, de 5,2 grade, a avut loc în județul Arad.

„În urmă cu puțin timp, în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Reșița, 99km E de Szeged.

În Arad, au fost primite mai multe solicitări, la 112, după ce elemente de construcție s-au desprins de pe clădiri și au căzut pe stradă