Dana Deac luptă împotriva cancerului și pentru drepturile pacienților

Dana Deac – o luptătoare împotriva cancerului și inegalității în medicina oncologică din UE

Dana Deac este o femeie puternică, o persoană publică care a trecut prin momente dificile după ce a aflat că suferă de o boală foarte gravă. Timp de zece ani, a luptat cu cancerul la sân și o face în continuare, cu voință, curaj și speranța că totul va fi bine. Acum, ea a renunțat la televiziune și lucrează pentru o fundație înființată de o companie de telecomunicații.

În paralel, ea reprezintă interesele pacienților din oncologie și încearcă să aprobe prin intermediul Parlamentului European un set de standarde comune și reglementări care să șteargă discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalității în medicina oncologică în statele din cadrul UE.

Lupta cu cancerul

Dana Deac a fost diagnosticată cu cancer la sân acum zece ani. A trecut prin operații, chimioterapie și radioterapie, dar boala a recidivat de cinci ori. În ciuda acestor provocări, ea a continuat să lupte cu determinare și optimism. În 2018, a fost internată la un spital din Turcia, unde i s-a administrat iod radioactiv i131 și a stat izolată total într-un buncăr timp de 10 zile, cât a durat tratamentul. În prezent, Dana se află în remisie, dar lupta ei cu cancerul continuă.

Dana Deac și lupta împotriva inegalității în medicina oncologică

În timpul tratamentului, Dana Deac a observat inegalități și discrepanțe în tratamentele oncologice din UE. Unele țări aveau acces la medicamente noi și tehnologii avansate, în timp ce altele nu. De aceea, a început să se implice în lupta împotriva inegalității în medicina oncologică. În 2019, ea a fondat “Asociația Pacienților cu Cancer în Europa” și a devenit reprezentant al pacienților la nivel european.

Dana Deac și standardizarea tratamentelor oncologice

Prin intermediul Asociației Pacienților cu Cancer în Europa, Dana Deac încearcă să aprobe prin Parlamentul European un set de standarde comune și reglementări care să șteargă discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalității în medicina oncologică din statele UE. Ea susține că toți pacienții cu cancer ar trebui să aibă acces la cele mai bune tratamente și tehnologii disponibile, indiferent de țara în care trăiesc sau de resursele financiare ale acelei țări.

Concluzie

Dana Deac este o luptătoare împotriva cancerului și inegalității în medicina oncologică din UE. Timp de zece ani, ea a luptat cu cancerul la sân și o face în continuare, cu voință, curaj și speranța că totul va fi bine. În prezent, ea lucrează pentru o fundație înființată de o companie de telecomunicații și reprezintă interesele pacienților din oncologie la nivel european. Prin intermediul Asociației Pacienților cu Cancer în Europa, ea încearcă să aprobe prin Parlamentul European un set de standarde comune și reglementări care să șteargă discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalității în medicina oncologică din UE. Dana Deac este un exemplu de curaj și determinare în lupta împotriva cancerului și a inegalității în medicina oncologică.