Chflele de cartofi sunt preferatele mele. Imi plac atat de mult incat le-as manca in fiecare zi. Chiar si copiii mei le adora, deoarece au un gust minunat si sunt chiar mai gustoase decat clatitele de cartofi. Daca te-am facut curioasa, incearca reteta prezentata mai jos. Vei ramane uimita de gustul delicios al chiflelor de cartofi.
Ingrediente pentru chifle de cartofi:
- 6-7 cartofi, 70 gr cascaval
- 1 ou, 1 ceapa
- 20 gr unt, pesmet
- Ulei de floarea soarelui si sare dupa gust
Cum se prepara chiflele de cartofi?
Pentru inceput va trebui sa spalam cartofii si sa-i decojim. II punem apoi la fiert in apa cu sare, dupa care ii scoatem din oala si-i lasam la racit. Dupa ce se vor raci suficient, ii vom da printr-o masina de tocat carne.
Cascavalul il dam prin razatoare, iar ceapa o decojim si o taiem fin. Batem oul, adaugam cartofii dati prin masina de tocat, cascavalul rasa, ceapa tocata marunt si amestecam bine toate ingredientele. Din aluatul obtinut formam chifle.
Fiecare chifla o vom trece prin pesmet. Pentru a praji chiflele punem o tigaie cu ulei pe aragaz, la foc mic, iar cand uleiul se incalzeste adagaum untul. Dupa ce s-a topit tot untul, punem chiflele in tigaie si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc.
Cand sunt gata se scot pe un prosop de hartie, pentru ca excesul de ulei sa fie absorbit. Se lasa la racit dupa care se consuma. De asemenea, aceste chifle de cartofi pot fi coapte si in cuptor. Poti incerca ambele variante! Pofta buna si spor la gatit!