Doliu în televiziune! O mare vedetă s-a stins fulgerător. Toţi românii îl ştiau de la TV

Doliu imens în televiziune! Pilotul Jim Tweto, cunoscut ca star al serialului documentar Flying Wild Alaska de pe Discovery, s-a stins din viață după un accident de avion. În urma prăbușirii aparatului de zbor, încă un pasager și-a pierdut viața.

Oficiali din cadrul Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor investighează accidentul.

Pilotul Jim Tweto s-a stins din viață la 68 de ani

Accidentul în urma căruia Tweto, în vârstă de 68 de ani, şi pasagerul său au murit a avut loc la aproximativ 35 de mile nord-est de Shaktoolik, Alaska.

Poliţiştii statului Alaska au declarat că au fost anunţaţi că avionul Cessna 180 al lui Jim Tweto s-a prăbuşit în jurul orei 11.50. Oamenii ar fi văzut avionul decolând, dar acesta nu a reuşit să urce la altitudine înainte de a se prăbuşi.

Pasagerul care a murit în urma prăbuşirii avionului este Shane Reynolds, în vârstă de 45 de ani, din Idaho. Echipajele au recuperat trupurile celor doi bărbaţi, iar autorităţile au anunţat familiile acestora.

Oficiali din cadrul Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor investighează accidentul.

Ce mesaj a transmis fiica lui Tweto, după moartea acestuia?

Flying Wild Alaska a apărut timp de trei sezoane pe Discovery, din ianuarie 2011 până în iulie 2012. A avut ca protagonişti pe Tweto, soţia şi cele trei fiice ale sale, care operau Era Alaska, o mică companie aeriană regională care deservea comunităţile îndepărtate din stat.

Într-o postare pe Instagram, fiica lui Tweto, Ariel Tweto, a scris: ,,A murit făcând ceea ce iubea cu adevărat”.

Înainte de a deveni pilot, Tweto s-a născut în Kansas şi a crescut în Minnesota. S-a mutat în Alaska pentru a juca hochei pentru Universitatea din Alaska Anchorage.

Tweto a rămas în Alaska după ce şi-a întâlnit soţia, Ferno, în Unalakleet, Alaska, şi acolo şi-a început cariera în aviaţie, potrivit Anchorage Daily News.

Co-creatorul Spider-man a murit. Milioane de oameni din întreaga lume l-au apreciat

Statele Unite au mai fost în doliu săptămâna această şi după ce John Romita Sr, creatorul american de benzi desenate al Marvel Comics, devenit celebru la nivel internațional datorită muncii depuse la conceperea benzii desenate „The Amazing Spider-Man” (Incredibilul Om Păianjen), s-a stins din viață.

Acesta a decedat luni, 12 iunie 2023, la onorabila vârstă de 93 de ani, însă familia sa a anunțat că a murit abia miercuri, 14 iunie 2023.

„Spun acest lucru cu inima grea, tatăl meu, John Romita a murit liniștit în somn în această luni dimineață. Este o legendă în lumea artei și ar fi o onoare pentru mine să-i calc pe urme.

Vă rog să vă păstrați gândurile și condoleanțele aici, din respect pentru familia mea. A fost cel mai mare om pe care l-am întâlnit vreodată”, a scris, miercuri, fiul său, John Romita Jr, pe contul său de Instagram.

„John Romita Sr. a fost un stâlp al Universului Marvel, iar talentul său a definit decenii întregi din cele mai cunoscute povești și personaje Marvel.

Familia Marvel a pierdut una dintre legendele sale, iar noi plângem pierderea unui gigant creativ. Inimile noastre sunt alături de familia sa și de cei dragi”, este mesajul postat, miercuri, pe pagina oficială de Facebook a Marvel Comics.